Πάσχος μανδραβέλης

Νέα επίθεση από Καθημερινή και Μανδραβέλη στο δημόσιο σύστημα υγείας

Ευθύνες στους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων για την εξάπλωση του Κορονοϊού σε περιοχές της Πελοποννήσου αποδίδει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Καθημερινή, Πάσχος Μανδραβέλης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«Τόσο καλό είναι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας» σχολιάζει ο συντάκτης αναφερόμενος στον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που γύρισε από τους Αγίους Τόπους και μεταφέρθηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία.

Απαντώντας, ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου τον κατηγόρησε ότι διασπείρει fake news για τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό φέρει ο ΕΟΔΥ.

Συνεχίζοντας την επίθεση ο Μανδραβέλης κατηγορεί το ΕΣΥ ότι διασπείρει νοσοκομεία τα οποία χαρακτηρίζει ως «κελύφη» (;).

Ο αρθρογράφος της Καθημερινής στοχοποιεί στο κείμενό του την Παθολόγο – λοιμωξιολόγο Όλγα Κοσμοπούλου η οποία απορούσε με την υποκρισία της συζύγου του πρωθυπουργού να χειροκροτά στα μπαλκόνια για τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων.

Στο ίδιο άρθρο ο Πάσχος Μανδραβέλης χαρακτηρίζει ηλίθιους όσους ασκούν κριτική στη φιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων του συστήματος υγείας και στρέφεται προσωπικά εναντίον του πρώην υπουργού υγείας Νικήτα Κακλαμάνη για το σχόλιο που έκανε για τα «παπαγαλάκια» του νεοφιλελευθερισμού.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης, μάλιστα, ανέσυρε καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί πριν από 16 χρόνια εναντίον του Κακλαμάνη, ότι δέχθηκε εισφορές φαρμακευτικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Κακλαμάνης είχε αποδώσει τις καταγγελίες σε πόλεμο που δεχόταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και την Όλγα Τρέμη ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι αυτοί, τα νεοφιλελεύθερα “παπαγαλάκια” που έγραφαν τόσα χρόνια σχετικά με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν τη πένα τους για να γράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τα προβλήματα του, αλλά με τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν συντάκτες του ομίλου Αλαφούζου ζητούσαν να γκρεμιστούν δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ