Ναι αλλά για την Μαρφιν… καταδικάστηκαν υπεύθυνοι

Ύστερα από την ομόφωνη αθώωση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του Θοδωρή Σίψα ο οποίος κατηγορούνταν άδικα για την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν, αλλά και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε…

Υπάρχουν άνθρωποι που καταδικάστηκαν δικαίως για την τραγωδία στην Marfin. Ήταν αυτοί που ενώ περνούσε έξω από το κτίριο μια από τις μεγαλύτερες πορείες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία αποφάσισαν να κρατήσουν τους εργαζομένους μέσα χωρίς μέτρα ασφαλείας και με κλειστές τις εξόδους κινδύνου.

Σε μια τέτοια συγκέντρωση τα πάντα μπορούν να συμβούν, από μια προβοκάτσια της ασφάλειας ή του παρακράτους μέχρι την επίθεση ενός ανεγκέφαλου. Αυτό το γνώριζε η διοίκηση της τράπεζας και έστησε μια παγίδα θανάτου στους εργαζομένους τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και τη διευθύντρια του καταστήματος Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου πέντε ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες.

Ενώ όμως όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι από τους ενόχους (φυσικά όχι οι βασικοί) βρίσκονταν μπροστά στα μάτια μας, ένας  εσμός   δημοσιογράφων, δημοσιολόγων και πολιτικών χρησιμοποιούσαν το περιστατικό για να στρέφονται απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των πολιτών και σε κάθε αντίσταση στις επιβολές της Τρόικας.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ