σκάφος πύλος ναυάγιο πύλου πρόσφυγες λιμενικό ευθύνες

Ναυάγιο Πύλου: Πορεία και συναυλία στην Καλαμάτα στην επέτειο

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργανώνει πορεία και συναυλία αλληλεγγύης στην Καλαμάτα στις 15 Ιουνίου 2024, με σύνθημα «1 χρόνος από το Ναυάγιο της Πύλου…να μη συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα».

Στο ναυάγιο της Πύλου στις 14 Ιουνίου 2023, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το ελληνικό λιμενικό αμέλησε να επιχειρήσει διάσωση σε ένα εμφανώς μη αξιόπλοο αλιευτικό σκάφος που βρέθηκε στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδας σε διεθνή ύδατα. Αρκετοί από τους επιζώντες είχαν καταγγείλει πως η βύθιση του αλιευτικού προκλήθηκε από την προσπάθεια ρυμούλκησής του από το ελληνικό λιμενικό, ενώ το ελληνικό κράτος επιχείρησε να φορτώσει κατηγορίες διακίνησης σε εννέα από τους επιζώντες.

Η πορεία πρόκειται να ξεκινήσει στις 18:00 από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας, ενώ η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 στο Πάρκο Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, με την είσοδο ελεύθερη.

Συμμετέχουν:
Υπόγεια Ρεύματα
Social Waste
Τσοπάνα Rave
Αργύρης Μπακιρτζής & Γιώργος Κωστογιώργης
Ήμαρτον
ANTIFona

Τα έσοδα θα δοθούν στην υπεράσπιση των 9 επιζώντων και στον αγώνα ενάντια στη συγκάλυψη των ευθυνών του λιμενικού. #Είναι_καθήκον_μας #It_is_our_duty
#freepylos9 #dropthecharges #safepassages

Αφίσα για την εκδήλωση «1 χρόνος από το Ναυάγιο της Πύλου...να μη συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα», της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας.
inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ