αστυνομία εκκλησία

Να συλλαμβάνονται οι ιερείς που αποκρύπτουν ότι έχουν κορονοϊό

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Πριν από μερικές ημέρες η Ιερά Σύνοδος, με ανακοίνωσή της επιτέθηκε σε δημοσιογράφους που ασκούσαν κριτική στην εκκλησία για τη θεία κοινωνία. Για την ακρίβεια μας χαρακτήρισαν νευρωτικούς.

Έκτοτε ανακοινώθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ασθενείς της χώρας) μεταφέρθηκε «προληπτικά» σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης, πέθανε από κορονοϊό ο Πατριάρχης Ειρηναίος, επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενώ βρέθηκαν θετικές αρκετές μοναχές και άλλοι ιερείς σε όλη την Ελλάδα.

Η πιο τραγική και εξοργιστική πληροφορία όμως, την οποία μας μεταφέρουν μεγάλες εφημερίδες όπως το Βήμα και η Καθημερινή, είναι ότι αρκετοί κληρικοί πιστεύεται ότι αποκρύπτουν την ασθένειά τους.

Είναι προφανές ότι το κάνουν για να συγκαλύψουν τα ψέμματα που έλεγαν όλο αυτό το διάστημα στους πιστούς ότι η θεία κοινωνία και η συνάθροιση στις εκκλησίες δεν αποτελεί κίνδυνο.

Κάθε θρησκεία δίνει μια διαρκή μάχη απέναντι στη λογική. Μια μάχη που διεξάγεται από ανθρώπους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα ψέμματα που έλεγαν στο παρελθόν, καθώς οι δοξασίες τους ανατρέπονται από την επιστήμη και την πραγματικότητα.

Αρχικά οι θεοί κατοικούσαν σε ψηλά βουνά, στη συνέχεια στον ουρανό και αργότερα στο διάστημα. Κάθε φορά που ο άνθρωπος έφτανε εκεί και δεν τους έβρισκε, η θρησκεία έπρεπε να αναδιατυπώσει τα ψεύδη της για να διατηρήσει την πολιτική και οικονομική αυτοκρατορία της ζωντανή.

Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να έχουμε ιερείς που αποκρύπτουν μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρο ασθένεια υπάρχει τεράστια διαφορά. Αν ισχύουν οι σχετικές πληροφορίες οι άνθρωποι αυτοί είναι εν δυνάμει δολοφόνοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Αφού μάλιστα η Ιερά Σύνοδος μας έκανε την τιμή να μας απευθύνει τον λόγο (έστω και χαρακτηρίζοντάς μας νευρωτικούς) θέλουμε και εμείς να τις απευθύνουμε ένα αίτημα. Θέλουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε τα αποτελέσματα των τεστ όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου και του προσωπικού που τους πλαισιώνει. Όσοι αρνούνται να το κάνουν να εκδιώκονται άμεσα από την ελληνική Εκκλησία.

Και αν δεν μπορεί να το ρυθμίσει η Ιερά Σύνοδος, μπορεί σίγουρα να το κάνει η αστυνομία. Αν χρειαστεί με πρόστιμα, προσαγωγές και τα ΜΑΤ μέσα στις εκκλησίες – ούτως η άλλως η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει και άλλο τρόπο δράσης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ