ΗΠΑ - Υγεία

Να πεθαίνεις για τις ΗΠΑ είναι άλλο

Μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον αναπτυγμένο κόσμο για να αρρωστήσεις, αν είσαι φτωχός, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Health Affairs.

Συγκεκριμένα αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη ανισότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ανάλογα με το εισόδημα, ανάμεσα σε 32 υπό εξέταση χώρες.

Από την έκθεση προκύπτει, επίσης, ότι το πρόγραμμα Obamacare δεν είχε τα αποτελέσματα που διαφημίζουν εδώ και χρόνια οι δημοκρατικοί καθώς δεν κατάφερε να καλύψει σημαντικές ανάγκες για τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού.

Παρ’όλα αυτά, η προσπάθεια του Τραμπ να περικόψει 1.4 τρισεκατομμύριο δολάρια στα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται να έχει τρομακτικές επιπτώσεις.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μείωση του προσδόκιμου ζωής, ενώ την ίδια στιγμή προκύπτει ότι τα πιο εύπορα στρώματα αναμένεται να ζουν κατά 25 χρόνια περισσότερο από τα φτωχότερα. Εκτός από την αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα υγείας σημαντικό ρόλο στην αύξηση της θνησιμότητας σε μεσαίες ηλικίες είναι οι λεγόμενοι «θάνατοι απελπισίας» που προέρχονται από αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών και αυτοκτονίες.

Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα Πριν – 11/6/2017

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ