Μπαλάσκας πλεύρης

Μπαλάσκας: Ο «Κουτσαβάκης» του Χρυσοχοϊδη

Νέο ρεσιτάλ χυδαιότητας, με το οποίο εκθέτει συναδέλφους του στην αστυνομία, έδωσε σε πρωινή εκπομπή ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας. Χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι φώναζε στον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά «όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε», απαντώντας σε κατηγορίες περί αστυνομικής βαναυσότητας.

Έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν ότι ο Μπαλάσκας εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες αστυνομικούς γιατί δεν προασπίζεται πλέον τα συμφέροντά τους απέναντι στην διοικητική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, όπως θα έπρεπε να κάνει ένας συνδικαλιστής. Αντίθετα υπερασπίζεται μόνο τις θέσεις του εκάστοτε υπουργού απέναντι στην κοινωνία.

Αυτό έκανε όταν έδινε ψευδείς πληροφορίες περί υποτιθέμενης ομηρίας αστυνομικού σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και όταν χαρακτήριζε «σκουπίδια» του πρόσφυγες και μετανάστες που πετούσε στο δρόμο ο Χρυσοχοϊδης.

Κυρίως όμως προσβάλλει τους Έλληνες αστυνομικούς με έναν ακόμη τρόπο: Όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με περιστατικά βίας συγκεκριμένων, επίορκων αστυνομικών απαντά εκ μέρους ολόκληρης της αστυνομίας. Και έτσι ταυτίζει τους δράστες με όλους τους αστυνομικούς.

Δεν χρησιμοποιούμε βέβαια τυχαία τον όρο «Κουτσαβάκης» στον τίτλο του κειμένου. Παρά το γεγονός ότι η λέξη χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει του «βαρύμαγκες» άλλων εποχών, αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι συνδέεται περισσότερο με το κράτος παρά με το… παρακράτος. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Επαμεινώνδα Στασινόπουλο το όνομα έχει προέλθει από τον Δημήτριο Κουτσαβάκη, δεκανέα του ιππικού επί Όθωνα, ο οποίος ήταν γνωστός για τους καβγάδες που ξεκινούσε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ