Μοτοπορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού και την έναρξη της ΔΕΘ

Μοτοπορείες από την Επιτροπή Διανομέων Φαγητού στη ΔΕΘ

Με αφορμή την έναρξη της φετινής ΔΕΘ και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού καλεί σε μοτοπορείες το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Οι διανομείς διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στο χώρο, που μόνο πρόσφατα είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων συναδέλφων τους, και διεκδικούν πλήρη ασφάλιση, πληρωμή των υπερωριών, σταθερό βασικό μισθό, την εργασία με μηχανάκι της επιχείρησης και όχι δικό τους, καθώς και παροχή ειδικού εξοπλισμού για την ασφάλειά τους.

Η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση για μοτοπορεία το Σάββατο 9/9 στις 10.30π.μ. στην Εγνατία με Αγ. Σοφίας και σε συμμετοχή στη διαδήλωση όλων των εργαζόμενων την ίδια ημέρα στις 6μ.μ. (Εγνατία με Αγ. Σοφίας).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Συνάδελφοι-ισσες, το Σάββατο στις 9/9, έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Θα εξαγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Δηλαδή, πώς θα εφαρμόσει το 3ο και 4ο μνημόνιο, που όπως κι οι προηγούμενοι «σωτήρες» υπέγραψαν για το δικό μας «καλό»!

Τα τελευταία μνημόνια, εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές σε συντάξεις και τους περισσότερους φόρους, θέλουν να νομιμοποιήσουν ένα νέο σύστημα εκμετάλλευσης, όπου μετατρέπουν όλους εμάς τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους χωρίς δικαιώματα, χωρίς φωνή, αφού στα άμεσα σχέδια τους είναι η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και των σωματείων.

Εμείς οι διανομείς ξέρουμε τι σημαίνει δουλοπάροικος, γιατί εδώ και χρόνια το ζούμε στο πετσί μας. Εργαζόμαστε 10-12ωρα, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, χωρίς δώρα, άδειες, επιδόματα. Τα εξοντωτικά ωράρια, η πίεση των εργοδοτών και οι αντίξοες συνθήκες, οδηγούν καθημερινά σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχώς κάποια από αυτά θανατηφόρα. Πληρωνόμαστε μόλις με 3 ευρώ/ ώρα, με δικό μας μηχανάκι και όλα αυτά ΠΑΡΑΝΟΜΑ, διότι για τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες ήμασταν πάντα ο τελευταίος «τροχός της αμάξης» που ενώ φέρνει κέρδη, δεν πρέπει να διεκδικεί τα δικαιώματα του!

Δυστυχώς ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μια εικόνα από το μέλλον όλων των εργαζομένων, ολόκληρης της κοινωνίας, των ίδιων μας των παιδιών, αν αφήσουμε να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω. Ας μην ξεχνάμε ότι μόνο τους τελευταίους μήνες θρηνήσαμε 4 συναδέλφους μας, που σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας.

Συνάδελφοι-ισσες, ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε στη νεοσύστατη Επιτροπή Διανομέων Φαγητού, που δημιουργήθηκε για να οργανωθούμε και διεκδικήσουμε συλλογικά τα δίκαια αιτήματα μας!

Με αγώνες και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
· Να εφαρμόζεται από όλους τους εργοδότες η εργατική νομοθεσία.
· Κανένας ανασφάλιστος! Πλήρη ασφάλιση για όλους.
· Πληρωμή δώρων, αδειών/επίδομα αδείας.
· Πληρωμή υπερωριών και προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα και Κυριακές/αργίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· 672 βασικό μισθό (4€/ώρα) καθαρά.
· Επίδομα επικινδυνότητας 10% & ταμειακών λαθών 5%.
· Να δουλεύουμε με μηχανάκι της επιχείρησης, πληρωμένες βενζίνες -Πληρωμένα σέρβις ή εφάπαξ αποζημίωση ενός μισθού (για τα σέρβις)
· Παροχή εξοπλισμού (αδιάβροχο, κράνος, μπουφάν, υπόδηση)»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΦΑΓΗΤΟY

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ