Μόρια 2.0 Καρά τεπέ
Φωτογραφία από Aegean Boat Report

Μόρια 2.0: Ο ανθρωπισμός πνίγεται στις λάσπες του Καρά Τεπέ

Ήταν 28 Νοεμβρίου όταν ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης επισκεπτόταν μαζί με την γενική διευθύντρια Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπεάτε Γκμίντερ την «προσωρινή δομή φιλοξενίας» στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, και δήλωνε πως πρόκειται για «Μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια», περηφανευόμενος για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων.

Δύο εβδομάδες μετά, η κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Λέσβου αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που έχει λάβει το παρατσούκλι «Μόρια 2.0». Νερά και λάσπες παντού, κατεστραμμένες σκηνές της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, παιδιά και ενήλικες να τσαλαβουτάνε στις λίμνες που δημιούργησε η βροχή.

Οι αποκρουστικές συνθήκες της «προσωρινής δομής» του Καρά Τεπέ αποτελούν άλλη μία «προσφορά ανθρωπισμού» της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι καθώς αναμένουν την απόφαση για τις αιτήσεις ασύλου τους.

Κανένα από τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ δεν δεήθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια να κρυφτεί κάτω από το χαλί η αποτρόπαια αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ