Δεν έχετε το ηθικό ανάστημα να μας κρίνετε απάντησε στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στα Ηνωμένα Εθνη

Μόνο δυο κράτη «παρίες» επιθυμούν αποκλεισμό της Κούβας

Μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταψήφισαν την πρόταση του ΟΗΕ για την άρση του αποκλεισμού της Κούβας, η οποία εγκρίθηκε με 191 ψήφους υπέρ.

Η πρόταση κατατίθεται από το 1991 και εγκρίνεται σχεδόν πάντα με συντριπτική πλειοψηφία.

Έχει ενδιαφέρον ότι οι ΗΠΑ δικαιολόγησαν την απόφασή τους να αγνοήσουν τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση ολόκληρου του πλανήτη λέγοντας ότι θα την εγκρίνουν όταν επιτευχθεί «δημοκρατική πρόοδος» στην Κούβα.

Πριν από τη ψηφοφορία δεκάδες εκπρόσωποι κρατών κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν κάθε πρόοδο στην Κούβα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, ο οποίος ανέβηκε χειροκροτούμενος στο βήμα των Ηνωμένων Εθνών, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για σειρά παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να ασκούν κριτική.

Ο Μπρούνο Ροντρίγκεζ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη δολοφονία μαύρων Αμερικανών πολιτών από την αστυνομία, τη σύλληψη και απέλαση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών, τους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση, τη μη διασφάλιση εγγυήσεων για καθολική εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και την άρνηση αμερικανικών εταιρειών να πουλήσουν φάρμακα στην Κούβα, τα οποία θα μπορούσαν να σώζουν τις ζωές ασθενών.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κουβανού υπουργού Εξωτερικών

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ