Μητσοτάκης-Φιγιόν: Η διεθνής της κρατικοδίαιτης αριστείας

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Ύστερα από την έρευνα στο γραφείο του Φρανσουά Φιγιόν και τις νέες καταγγελίες, που ανεβάζουν την αργομισθία της συζύγου του στα 900.000 ευρώ, σκεφτήκαμε να ανανεώσουμε και εμείς τις παραπομπές μας στα διθυραμβικά σχόλια των Ελλήνων φιλελεύθερων (και ακροδεξιών) για τον Γάλλο πολιτικό

Νέο σκάνδαλο εμφανίστηκε στον ορίζοντα για τον υποψήφιο της Δεξιάς για τη Γαλλική προεδρία Φρανσουά Φινιόν. Κατηγορείται ότι πλήρωνε τα δύο παιδιά του Μαρί (34) και Σαρλ (32) σαν δικηγόρους όταν ήταν γερουσιαστής, δηλαδή από το 2005 έως το 2007, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ακόμη πτυχίο δικηγόρου.

Οι νέες καταγγελίες της εκπομπής «20 Heures» του καναλιού TF1 έρχονται να προστεθούν στην έρευνα της γαλλικής δικαιοσύνης για τα 500.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε η γυναίκα του ως κοινοβουλευτική βοηθός του Φιγιόν και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του, χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Ο αποκαλούμενος και «Θάτσερ της Γαλλίας» Φρανσουά Φιγιόν είχε εντυπωσιάσει με την παρουσία του την Ελλάδα της «αριστείας», της «λογικής» και του «λιγότερου κράτους» καθώς υποσχόταν να διαλύσει το γαλλικό δημόσιο απολύοντας μισό εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους.

Και φυσικά ένα από τους πρώτους πολιτικούς που είχαν σπεύσει να τον συγχαρούν ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας της γνωστής οικογενείας των… Βοργίων.

Ο Μητσοτάκης βέβαια δεν ήταν μόνος σε αυτή τη μάχη υπεράσπισης της γαλλικής αριστείας και ρεμούλας


Και φυσικά από την γιορτή της νεοφιλελευθερης δεξιάς δεν θα μπορούσε να λείπει ο Α.Ανδριανόπουλος με κείμενό του στο Liberla.gr

Ας αφήσουμε όμως δυο εξαιρετικές ανταποκρίτριες στη Γαλλία να μας εξηγήσουν τις λεπτομέρειες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ