μητσοτάκης κορονοϊός τουρισμός

Μητσοτάκης: «Ευθύνεται ο τουρισμός για τον κορονοϊό»

Το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα έγινε εν πλήρη γνώσει της αύξησης των κρουσμάτων που θα έφερνε. Αυτό τουλάχιστον παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN.

Σε πλήρη αντίθεση με όσα επιχειρεί η κυβέρνηση να «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, ότι δηλαδή η ευθύνη της αύξησης των κρουσμάτων πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες των πολιτών «που χαλάρωσαν», σε διεθνές κοινό το αφήγημα είναι διαφορετικό.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός και επιχείρησε να μεταφέρει την άποψη ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη και αναμενόμενη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς ανοίξαμε την οικονομία και ανοίξαμε τον τουρισμό».

Άρα λοιπόν, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ζήτημα «χαλαρωμένων πολιτών». Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ένα σχεδιασμένο γεγονός, αναπόφευκτο λόγω των επιλογών της κυβέρνησης. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος του Ηγέτη της. Απλά δεν το λέει στους πολίτες, καθώς είναι πιο βολικό να τους κατηγορήσει από το να παραδεχτεί ότι έβαλε εκούσια τις ζωές τους σε κίνδυνο. Ο «σκληρός» Χαρδαλιάς θα συνεχίσει να κουνά το δάχτυλο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ