χρυσή αυγή

Μήνυμα του δικηγόρου Τ.Ζώτου που συνελήφθη γιατί έσβηνε ναζιστικά συνθήματα

Ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος έστειλε το παρακάτω μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από την σύλληψή του με την κατηγορία διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, επειδή έσβηνε συνθήματα της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Καρπενήσι.

«Με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Καρπενησίου μου απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς πράγματος χρησιμεύοντας στο κοινό όφελος (δηλ του τοιχειου από όπου έσβηνα τα ναζιστικά σύμβολα της χρυσής αυγής) προς δόξα της νομικής «επιστήμης», αλλά δυστυχώς για την ένδοξη ελληνική αστυνομία διέφυγα την αυτόφωρη διαδικασία και την διανυκτέρευση στο κρατητήριο του οικείου ΑΤ λόγω δικηγορικής ιδιότητας. Μαθαίνω με ευχαρίστηση ότι και στα Χανιά αρνούνται να νοικιάσουν γραφεία στην εγκληματική οργάνωση.

Ποτέ και πουθενά δημόσιο χώρο, χρόνο, χρήμα στην εγκληματική οργάνωση».

Μιλώντας νωρίτερα στον NEWS 24/6 ανέφερε: «Ο Δήμος κακώς άφησε τα συνθήματα τόσες μέρες και δεν τα έσβησε. Είναι στην είσοδο της πόλης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτά τα συνθήματα είναι ντροπή και προσβολή για όλους και ειδικά για το Καρπενήσι που κάηκε από τους ναζί. Το σπίτι που μένω κάηκε από τους ναζί».

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.

Εμείς με την ευκαιρία θυμόμαστε μερικούς ακόμη τρόπους να σβήνεις ναζιστικά μηνύματα από τοίχους

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ