μπιλ γκέιτς microsoft

Μην είστε γενναιόδωροι με τους πρόσφυγες λέει ο πλουσιότερος «φιλάνθρωπος» του πλανήτη

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κάλεσε την Ευρώπη να μην δείχνει γενναιοδωρία απέναντι στους πρόσφυγες γιατί με αυτόν τον τρόπο θα… έρχονται περισσότεροι.

Υιοθετώντας τη ρητορική ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt am Sonntag, ότι “όσο πιο γενναιόδωρος είναι κανείς με τους πρόσφυγες, τόσο αυτό γίνεται γνωστό στην Αφρική και αυτό τους κινητοποιεί για να αφήσουν τις χώρες τους”.

O Γκέιτς καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να “κάνουν πιο δύσκολη” την είσοδο Αφρικανών στη χώρα.

Το γεγονός δηλαδή ότι η πολιτική της ΕΕ οδήγησε στο 2016 στο θάνατο 3.800 ανθρώπων, που επιχείρησαν να εισέλθουν στην ήπειρο από θαλάσσια περάσματα, μάλλον δεν αρκεί για τον πολυ-δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται επίσης να αγνοεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων δεν έρχεται στην Ευρώπη αλλά καταλήγει σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Μόνο ο Λίβανος έχει υποδεχθεί πληθυσμούς προσφύγων που αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο των κατοίκων του – για να φτάσει δηλαδή η αναπτυγμένη Ευρώπη την ίδια αναλογία θα έπρεπε να επιτρέψει την είσοδο σε 100 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δηλώσεις του Γκέιτς αναπαράγονται με ενθουσιασμό τα τελευταία 24ωρα από ακροδεξιά έντυπα όπως η βρετανική εφημερίδα Express, η οποία συχνά κατηγορείται για μηνύματα μίσους εναντίον προσφύγων και μεταναστών αλλά και από ιστοσελίδες που αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Γκέιτς, στη συνέντευξή του κάλεσε την Ευρώπη να αυξήσει την οικονομική βοήθεια προς την Αφρική – παραλείποντας να αναφέρει ότι αρκετές από τις επενδύσεις του συμβάλλουν στην αύξηση της φτώχειας σε αρκετές περιοχές του πλανήτη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ