απεργία πείνας

«Μη αναστρέψιμες» οι βλάβες στην υγεία των Τούρκων απεργών πείνας

Δελτίο Τύπου

Στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου της επιτροπής αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων σε Τουρκία και Κουρδιστάν με θέμα την έκδοση των Τούρκων αγωνιστών σε Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία – έκδοση που ισοδυναμεί με θάνατο!

Οι 4 υπό έκδοση αγωνιστές βρίσκονται στην 38η ημέρα απεργίας πείνας με δυσμενέστατες ήδη συνέπειες για τη ζωή και την υγεία τους!

Η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, που παρακολουθεί την εξέλιξη και τις επιπτώσεις στην υγεία τους, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι πλέον η κατάσταση τους βρίσκεται σε οριακό σημείο με μη αναστρέψιμες βλάβες της υγείας και προ πάντων με άμεσο κίνδυνο ζωής!

Εκ μέρους της ΚΕΔΔΕ ο Παύλος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στο ευρύτερο πρόβλημα των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία υπό το πρίσμα της ακολουθούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση στα πλαίσια των συμφωνιών με την κυβέρνηση Ερντογάν, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΔΕ στους τούρκους αγωνιστές!

Από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας η Αλέκα Ζορμπαλά δήλωσε ότι οι Τούρκοι αγωνιστές διώκονται για το φρόνημά τους, για τους αγώνες τους, για την ελευθερία!

Κάλεσαν σε συγκέντρωση – πορεία συμπαράστασης το απόγευμα της Πέμπτης, 30/10, στα Προπύλαια!

Σχετικά θέματα:
Σε κρίσιμη κατάσταση οι απεργοί πείνας. Θάνατος ή έκδοση

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ