Εξάρχεια μετρό ματ σταθμός κάτοικοι
Τα ΜΑΤ ψεκάζουν με χημικά τους κατοίκους των Εξαρχείων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή σταθμού Μετρό στην πλατεία της περιοχής. (Φωτογραφία: Μάριος Λώλος)

Μετρό-Εξάρχεια: Με ΜΑΤ τα ξημερώματα και χημικά στους κατοίκους στήθηκαν λαμαρίνες

Δια των ΜΑΤ, των χημικών και του ξύλου στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ξεκίνησαν τα «έργα» για τη δημιουργία σταθμού Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, δηλαδή η τοποθέτηση λαμαρινών και η καταστροφή των δέντρων της.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη με άνδρες των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗ, αλλά και αστυνομικούς με πολιτικά εισέβαλε στην πλατεία στις 4:30 τα ξημερώματα, φέρνοντας ακόμα και όχημα εκτόξευσης νερού για την προστασία της εκκίνησης ενός «έργου» που αντιπαρατίθεται σε κάθε λογική κοινής ωφέλειας.

Η περιοχή των Εξαρχείων εξυπηρετείται ήδη από δύο σταθμούς του Μετρό σχετικά κοντά της, και τα πρότερα σχέδια για την προσθήκη ενός κοντινότερου σταθμού τον τοποθετούσαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Όμως η δημοτική αρχή, το Αττικό Μετρό κι εν τέλει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισαν, όπως είχε πει κι ο υπουργός, να «αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής», δηλαδή να εξαφανιστεί δια της βίας και των «υποδομών» ο πολιτικός χαρακτήρας των Εξαρχείων.

Τα σχέδια για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια συνδέονται με τις ανάγκες εξοβελισμού του πολιτικού παράγοντα της περιοχής, την παράδοση του κέντρου της Αθήνας σε κερδοσκοπικά εταιρικά συμφέροντα και, πλάι με «έργα» όπως η «ανάπλαση» του λόφου Στρέφη, με τη στέρηση ελεύθερων και δωρεάν δημόσιων χώρων από τους κατοίκους.

Στους διαμαρτυρόμενους που συγκεντρώθηκαν από νωρίς σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων η ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε με χημικά και ξύλο. Νέα συγκέντρωση έχει εξαγγελθεί για τις 19:00 σήμερα το απόγευμα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ