ισραήλ λε πεν

Μετά τον Τραμπ και η Λε Πεν «φλερτάρει» το Ισραήλ

Επαφές με αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος του Ισραήλ έχει ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Μετώπου, Νικολά Μπεί, αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ επισήμως μποϊκοτάρει το μετα-φασιστικό κόμμα της Λε Πεν, για τις αντισημιτικές τοποθετήσεις αρκετών στελεχών του, ο Μπεί συναντήθηκε υπό άκρα μυστικότητα με πρώην συμβούλους Ισραηλινών υπουργών αλλά και μέλη της γαλλικής κοινότητας του Ισραήλ.

Στο παρελθόν ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσε η Μαρίν Λε Πεν και αργότερα δήλωσε ότι βρέθηκε εκεί… κατά λάθος.

Η Haaretz εντάσσει την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Εθνικού Μετώπου στην προσέγγιση που πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ κόμματα της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, όπως το αυστριακό κόμμα της Ελευθερίας.

Εξαίρεση σε αυτή την τάση αποτέλεσε η προσέγγιση του Ισραήλ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν από την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μόλις τρεις μήνες από τις γαλλικές εκλογές και ενώ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, που αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις και αιματοχυσία στην περιοχή.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ