διοικητικών

Μετά την ΟΝΝΕΔ ρίχνουν τα μεγάλα ΜΜΕσα κατά των απεργών

Σε ύποπτες διαρροές από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα αποδίδουν απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των ελληνικών πανεπιστημίων τις φήμες που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα ότι αυξάνεται ο αριθμός των συναδέλφων τους που απογράφονται στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι απεργοί διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η προσπάθεια μεγάλης μερίδας του Τύπου να παρουσιάσει σαν αθώα και “υπερκομματική” την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ για τη συλλογή υπογραφών “υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων”.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα,  έχει κλειστεί από τα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ ενώ εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για την διαφάνεια της ψηφοφορίας.

Προκειμένου να ελέγξουμε τις καταγγελίες ψηφίσαμε αρκετές φορές με αληθινά και ψεύτικα e-mail.

Όλες μας οι ψήφοι φαίνεται να καταγράφηκαν κανονικά από το σύστημα παρά το γεγονός ότι έγιναν από τον ίδιο υπολογιστή και την ίδια διεύθυνση IP ενώ τα στοιχεία που δίναμε ήταν ψευδή.

Απαντώντας στην διαρροή “ψευδών” όπως τις χαρακτηρίζουν ειδήσεων από μεγάλα μέσα ενημέρωσης οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔIOIKHTIKOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ Ε.Μ.Π.,
Ζωγράφου 21/10/2013

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Προκηρύσσουμε νέα απεργία έως και την Παρασκευή 25/10/2013. Απαιτούμε, καμία απόλυση – διαθεσιμότητα εργαζόμενου, να ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής απογραφής.

Ορίζουμε νέα Γ.Σ την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Εμμένουμε στην απόφαση μας της προηγούμενης Γ.Σ. και δεν προχωρούμε σε καμία ατομική υποβολή στοιχείων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, με βάση και τις γνωμοδοτήσεις των νομικών κ.Κατρούγκαλου και κ. Τσίπρα.

Όλοι οι συνάδελφοι (μοριοδοτούμενοι ή μη) δηλώνουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι βρισκόμαστε σε απεργία και δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία ατομικής απογραφής και σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη.

Παράλληλα συλλέγουμε και ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις μη απογραφής για όσους συναδέλφους το επιθυμούν

Συγκεντρωνόμαστε στα Προπύλαια στις 2 μ.μ, σήμερα Τρίτη 21/10, μαζί με το σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, και συμμετέχουμε σε πορεία διαμαρτυρίας έως τη Βουλή. Παραμένουμε στο Σύνταγμα και διαδηλώνουμε ενάντια στην ψήφιση της τροπολογίας που ποινικοποιεί τη μη ατομική απογραφή.

Η συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων με το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΜΠ να πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του πολυτεχνείου, και η συνάντηση να είναι ανοικτή στους εργαζόμενους.

Σχετικά θέματα:
Γιατί κρύβεται η ΟΝΝΕΔ πίσω από το anoixtessxoles.gr;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ