ηπα διακήρυξη άμβλωση αυταρχισμός γυναίκες

Μεσαίωνας στην Οκλαχόμα με καθολική απαγόρευση αμβλώσεων

Την αυστηρότερη απαγόρευση αμβλώσεων που έχει επιβληθεί στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μισό αιώνα ενέκριναν οι βουλευτές της Οκλαχόμας ψηφίζοντας δυο νομοσχέδια, τα οποία θα τεθούν άμεσα σε ισχύ εάν λάβουν την υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας, Κέβιν Στιτ, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα το κάνει.

Νωρίτερα η βουλή των αντιπροσώπων της πολιτείας είχε εγκρίνει ξεχωριστό νομοθέτημα για την απαγόρευση των αμβλώσεων ύστερα από την έκτη εβδομάδα της κύησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς πρόκειται ουσιαστικά για καθολική απαγόρευση με μοναδικές εξαιρέσεις περιστατικά βιασμού και αιμομιξίας.

O Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Κέβιν Στιτ έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα διακόψει το μορατόριουμ για την θανατική ποινή. Η πρώτη απόφαση που έλαβε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν να επιτρέψει την οπλοφορία χωρίς άδεια ακόμη και σε εφήβους 18 ετών. Ο ίδιος με τις πράξεις του αμφισβήτησε την ανάγκη μάσκας για τον κορονοϊό και ενέκρινε την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων που προωθούσε το κίνημα των αντιεμβολιαστών.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ