Με τον Τσίπρα για φόντο ο Νετανιάχου χτυπά τα τύμπανα του πολέμου στη Μέση Ανατολή

«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του Ισραήλ», για το Ιράν δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη στιγμή που Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ επιχειρούν να βάλουν φωτιά στη Μέση Ανατολή ακυρώνοντας τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα την Τεχεράνης.

Ο Νετανιάχου μετέτρεψε την τριμερή σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που έγινε στη Λευκωσία για των αγωγό φυσικού αερίου «Εast Μed» και την ηλεκτρική διασύνδεση με το Ισραήλ, σε βήμα για να κλιμακώσει τις επιθέσεις του εναντίον του Ιράν.

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση αν χρειαστεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Με τον Έλληνα και τον Κύπριο ηγέτη σε ρόλο «φόντου» ο ακροδεξιός πολιτικός έκανε λόγο για κοινή «άμυνα» των τριών χωρών και σημείωσε ότι το Ιράν «προσπαθεί να τοποθετήσει επικίνδυνα όπλα στη Συρία για να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή μας και πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας να αποτρέψουμε αυτή την ιρανική επιθετικότητα» που απειλούν τη χώρα του και έκανε λόγο για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Ο Τσίπρας σημείωσε ότι «μια πιθανή ακύρωση της συμφωνίας με το Ιράν» για το πυρηνικό πρόγραμμα «είναι πιθανό να οδηγήσει την περιοχή σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση» αλλά αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ έκανε λόγο για «εμβάθυνση της συνεργασίας για ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Νετανιάχου αποφάσισε να εγκαταλείψει τελικά τους άλλους δυο ηγέτες πριν από την ολοκλήρωση της συνόδου προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ