χρηματοδότηση

Με τα λεφτά υγείας και πρόνοιας χτίζει το τείχος ο Τραμπ

Περικοπές ύψους 18 δισεκατομμυρίων πρότεινε χθες, Τρίτη 28/3, ο Λευκός Οίκος σε προγράμματα ιατρικής έρευνας, υποδομές και κοινοτικές επιδοτήσεις για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό.

Ενδεικτικά, κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα μειωθεί η χρηματοδότηση των ερευνητικών επιδοτήσεων, ενώ 1,5 δισεκατομμύρια θα αφαιρεθούν από το συνολικό προϋπολογισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να χρειάζεται άμεσα πόρους για την ολοκλήρωση των εργασιών. Πιο συγκεκριμένα, 500 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για την ολοκλήρωση του τείχους κοντά στο Μακ Άλεν, στο Τέξας, και 350 εκατομμύρια για την κατασκευή δύο φραγμάτων κοντά στο Σαν Ντιέγο.

Η ανακοίνωση για την κατασκευή του τείχους, λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την ανάληψη του προεδρικού αξιώματος από τον Τραμπ, είχε προκαλέσει εξ’αρχής αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με το μέτρο να κρίνεται από τις προοδευτικές δυνάμεις ως ξενοφοβικό και ρατσιστικό. Η απόφαση του Λευκού Οίκου έχει, επίσης, επιδεινώσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με το Μεξικό να προχωρά σε σειρά κινήσεων για να διασφαλίσει τουλάχιστον ότι η διαδικασία των απελάσεων θα γίνει εντός του νομικού πλαισίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ