Ένα νέο νομοσχέδιο στο Ισραήλ θα θεωρεί υπαίτιους όσους υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ της χώρας

Με ισόβια απειλεί το Ισραήλ όσους στηρίζουν το διεθνή αποκλεισμό

Νέο νομοσχέδιο που υποστηρίζουν μέλη της ισραηλινής συγκυβέρνησης ορίζει ότι οι ακτιβιστές που προωθούν το διεθνές μποϊκοτάζ της χώρας θα μπορούν να κατηγορούνται για έγκλημα και να τιμωρούνται μέχρι και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το νομοσχέδιο αφορά το έγκλημα που ήδη ορίζεται στον ποινικό κώδικα της χώρας, σχετικά με πράξεις που βλάπτουν «τα συμφέροντα του Ισραήλ ή τις σχέσεις του με άλλες χώρες, οργανισμούς ή θεσμούς».

Η νέα προσθήκη του νομοσχεδίου θα συμπεριλάβει την προώθηση του αντι-ισραηλινού μποϊκοτάζ στις πράξεις που μπορεί να οδηγήσουν στο σχετικό κατηγορητήριο.

«Θα εφαρμόζεται σε όποιον συμμετέχει ενεργά σε κινήματα που μποϊκοτάρουν το Ισραήλ ή τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα», αναφέρει το διευκρινιστικό σημείωμα του νομοσχεδίου.

«Φυσικά μπορεί κανείς να ασκεί κριτική, αλλά όποιος συνεισφέρει στο μποϊκοτάζ που βλάπτει την οικονομία του Ισραήλ ή βλάπτει με άλλους τρόπους της χώρα, όπως με τον ακαδημαϊκό αποκλεισμό, πρέπει να καλείται σε απολογία».

Η ποινή ξεκινά από τη φυλάκιση επτά ετών, αλλά το νομοσχέδιο ορίζει ότι αν ένας ακτιβιστής προκαλέσει εσκεμμένα βλάβη στη χώρα, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε δεκαετή ή ακόμα και ισόβια φυλάκιση.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ