μπαχρέιν

Με ένα νεύμα του Τραμπ νέα ανθρωποσφαγή στο Μπαχρέιν

Τουλάχιστον πέντε νεκροί, δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες προσαχθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποίησαν οι αρχές αρχές ασφαλείας του Μπαχρέιν απέναντι σε διαδηλωτές στο χωριό Ντουράζ του Μπαχρέιν.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η νέα έκρηξη αστυνομικής βαναυσότητας έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν θα υπάρχουν «σκιές» στις σχέσεις των δυο χωρών – μια προφανή αναφορά, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην κριτική που είχε ασκήσει ο Ομπάμα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το μικροσκοπικό νησί στον Περσικό Κόλπο, που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες τον αμερικανικό 5ο στόλο, είχε πάντα απόλυτη ελευθερία κινήσεων απέναντι στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Το 2011 η λαϊκή εξέγερση που σημειώθηκε στο νησί, πνίγηκε στο αίμα από το καθεστώς της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας. Η «διεθνής κοινότητα» απλά έστρεψε το κεφάλι αλλού, μιας και το Μπαχρέιν εκτός από τη φιλοξενία των αμερικανικών ναυτικών εγκαταστάσεων προσφέρει δισεκατομμύρια στην παγκόσμια βιομηχανία όπλων – αγοράζοντας ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη τα οποία δεν έχει επαρκή εναέριο χώρο για να πετάξει.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ