Νεαροί Παλαιστίνιοι προσεύχονται υπό το βλέμμα Ισραηλινού αστυνομικού

«Μαύρο» στο Al Jazeera θέλει να ρίξει ο Νετανιάχου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει ότι θέλει να κλείσει τα γραφεία του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας το δίκτυο ότι υποκίνησε τα πρόσφατα ξεσπάσματα βίας στην πόλη.

Η Ιερουσαλήμ πέρασε μία από τις πιο τεταμένες περιόδους των τελευταίων ετών, καθώς οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν εναντίον της αύξησης των μέτρων ασφαλείας των Ισραηλινών κοντά στο Όρος του Ναού. Οι διαδηλώσεις καλύφθηκαν ευρέως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το Al Jazeera.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ζητώντας το κλείσιμο όλων των γραφείων του δικτύου στην Ιερουσαλήμ.

Αν για λόγους νομικής ερμηνείας αυτό δεν πραγματοποιηθεί, ο Νετανιάχου είναι διατεθειμένος να ενεργοποιήσει κάθε νομικό εργαλείο για να εκδιώξει το Al Jazeera από το Ισραήλ.

Η κορύφωση των εντάσεων και της βίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών Ισραηλινών και τεσσάρων Παλαιστινίων την προηγούμενη εβδομάδα και έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία.

Στο παρελθόν το Al Jazeera έχει έρθει ξανά αντιμέτωπο με την κυβερνητική λογοκρισία στη γειτονική Αίγυπτο, όπου το 2014 το αραβικό κράτος φυλάκισε τρεις εργαζόμενους του δικτύου και έκλεισε τα γραφεία του. Αντίστοιχες πρακτικές είχε εφαρμόσει απέναντι στο δίκτυο και το θεοκρατικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ