Δένδιας

Μας κοροϊδεύετε κύριε Δένδια;

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του κ Δένδια ότι απομακρύνει την αστυνομική φρουρά από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – όπως είχε ανακοινώσει και πριν από ένα χρόνο – το επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εμφανίζεται συγκλονισμένο από τις καταγγελίες για συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Χ.Α.

Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε μερικά γεγονότα κύριε Δένδια.

Το 2011 ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι υπήρχαν καταγγελίες για συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής από το 2008.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι επιλήφθηκε του θέματος με εσωτερική έρευνα και απόταξη επίορκων αστυνομικών. Φυσικά , κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, γνωρίζουμε ότι στα χρόνια του κυρίου Χρυσοχοϊδη όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα αλλά αντιθέτως γιγαντώθηκε.

Πριν από ένα χρόνο το info-war.gr σε συνεργασία με την εφημερίδα Guardian παρουσίασε συνέντευξη ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος επιβεβαίωνε τις καταγγελίες για σχέση φασιστικών ομάδων με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριζε ότι η ΕΥΠ είναι ενήμερη για κάθε κίνηση τη Χρυσής Αυγής αλλά ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα κρατούσαν την Χρυσή Αυγή σαν «καβάτζα» για να την χρησιμοποιούν σε ειδικές περιπτώσεις για τα σχέδιά τους.
Παρά το γεγονός ότι το video έκανε το γύρο του κόσμου, συζητήθηκε στη γερμανική βουλή και υπήρξαν και άλλα σχετικά ρεπορτάζ από το BBC και ελληνικά ΜΜΕ, το υπουργείο σας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να διερευνήσει τις καταγγελίες. Η ΕΛ.ΑΣ αρκέστηκε τότε σε μια γραπτή απάντηση την οποία εμείς ζητήσαμε πριν από τη δημοσίευση του υλικού.

Παρόμοια σιωπή υπήρξε και από την πλευρά της ΕΥΠ, στην οποία εν τω μεταξύ είχε τοποθετηθεί επικεφαλής ο Θοδωρής Δραβίλλας, πρώην συνεργάτης του κ.Μουρούτη στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, όταν αυτός ήταν ακόμη υπουργός Πολιτισμού.

Το γεγονός ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ έκανε συγκεκριμένες καταγγελίες δεν ήταν αρκετό για να διατάξετε ΕΔΕ;

Από τότε βέβαια απολαμβάνατε τη στήριξη συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσαν τις αποκαλύψεις μας σε κάποιου είδους προσωπικής βεντέτας μαζί σας.

Σήμερα έχετε κινητοποιήσει και πάλι τον επικοινωνιακό σας μηχανισμό παριστάνοντας τον άγριο τιμωρό του νεοναζισμού. Οι καταγγελίες που σύμφωνα με τον Μ.Χρυσοχοϊδη υπήρχαν από το 2008 δεν έφτασαν ποτέ στο γραφείο σας; Δεν γνωρίζατε τίποτα για επαφές του νεοναζιστικού κόμματος με την ΕΛ.ΑΣ;

Και μια τελευταία παρατήρηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή και ενώ οι έρευνες που ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις μας για την παράλληλη δράση «αγανακτισμένων πολιτών» με τα ΜΑΤ στο Κερατσίνι βρίσκονται υποτίθεται σε πλήρη εξέλιξη κανένας δεν έχει ζητήσει να δει το πρωτότυπο υλικό που καταγράψαμε.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει ενδιαφερθεί να μάθει ούτε που ακριβώς τραβήχτηκε ούτε τι ώρα ούτε αν υπάρχουν και άλλα πλάνα. Και αυτό ενώ το συγκεκριμένο υλικό έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνών οργανισμών και δημοσιογράφων που επικοινώνησαν μαζί μας και έλαβαν αντίγραφα.

Τι θα συμβεί λόγου χάρη αν από την ταυτοποίηση των προσώπων αποδειχθεί ότι ορισμένοι από τους «αγανακτισμένους» είναι εδώ και χρόνια μέλη της Χ.Α. Θα δηλώσετε πάλι έκπληκτος;

Σχετικά θέματα:
Κράτος παρακράτος και Χρυσή Αυγή

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ