Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα διοργανώνει στις 11- 14 Ιουλίου στη Νομική Αθήνας το τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2019 – ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Ο «Μαρξισμός» είναι αφιερωμένος στα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Τρίτης Διεθνούς και τις στρατηγικές επιλογές της Επαναστατικής Αριστεράς. Κοινοβούλιο ή Εργατικά Συμβούλια; Ποια είναι η πολιτική του Ενιαίου Μετώπου; Γιατί ο Λένιν είχε δίκιο στην αναγκαιότητα οικοδόμησης επαναστατικών κομμάτων;

Σε αυτό το τετραήμερο θα αναζητήθούν οι απαντήσεις με τη βοήθεια ομιλητών και ομιλητριών από ένα πλατύ φάσμα των αγώνων και της Αριστεράς.

Τον Οκτώβρη συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη «Μαύρη Παρασκευή» του 1929, το κραχ στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης που σηματοδότησε την έναρξη της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού στην ιστορία του. Σήμερα, οι άρχουσες τάξεις είναι σε πανικό γιατί τα σύννεφα της νέας ύφεσης είναι στον ορίζοντα ενώ το παγκόσμιο σύστημα δεν έχει αναρρώσει από την προηγούμενη βουτιά.

Οι ιδέες του Μαρξ είναι απαραίτητες όχι μόνο για να εξηγήσουμε την μακρόσυρτη οικονομική κρίση αλλά και για να βάλουμε στο κέντρο της απάντησης την εργατική τάξη, τον «ιστορικό νεκροθάφτη» του καπιταλισμού.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεματικών και συζητήσεων, η Νομική σχολή μέσα στον Ιούλιο γίνεται κέντρο σε ένα πανόραμα αντίστασης, ιστορίας και θεωρίας.

Οι βασικοί θεματικοί κύκλοι και οι συζητήσεις:
-Η Αριστερά μετά τις εκλογές
-Από το Κραχ του 1929 στην κρίση σήμερα
-Καταπίεση και απελευθέρωση
-Το 1989 στην Ανατολή
-Μαρξισμός- θεωρία και πράξη
-1939-1949, πόλεμος, κατοχή, αντίσταση
-Η επαναστατική παράδοση
-Ιμπεριαλισμός και αντίσταση
-Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
-Η εργατική τάξη και οι αγώνες μας

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το τετραήμερο καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα και τους ομιλητές . Στους ίδιους συνδέσμους μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής σας.

 

11-14 Ιουλίου 2019 στη Νομική Σχολή Αθηνών (Σόλωνος 57)
Ώρες: Πέμπτη 11/07 στις 17:00 και τις υπόλοιπες ημέρες (12-14/07) στις 10:00
Η συμμετοχή για όλο το τετραήμερο κοστίζει 10 ευρώ και για άνεργους και μαθητές 5 ευρώ.
Η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής είναι απαραίτητη

 

CLOSE
CLOSE