Ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν κατηγορείται για πραγματοποίηση βασανιστηρίων στην Αλγερία, η μητέρα της ήταν «λαγουδάκι» στο Playboy και οι επικριτές της (μεταξύ των οποίων και η Μαντόνα) συνηθίζουν να ζωγραφίζουν σβάστικες στις φωτογραφίες της.
Ο Σαμαράς προτιμά να προβάλλει τις σχέσεις του με τον Ελύτη και την Πηνελόπη Δέλτα και να παρουσιάζεται σαν τη φωνή της λογικής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.
Μια σύντομη αναζήτηση όμως σε πρόσφατες δηλώσεις των δύο πολιτικών αλλά και ορισμένων συνεργατών του Έλληνα πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι η λέξη εξτρεμισμός περιγράφει πολύ συχνότερα τον Σαμαρά.
Ακόμη και στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Charlie Hebdo» η πρώτη δήλωση της Λεπέν στρεφόταν εναντίον των φονταμενταλιστών του ισλάμ, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να συνδέσει τους δράστες με το σύνολο των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων.
Τα σχολεία που οραματίζεται η κόρη του φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν θα «αφομοιώνουν» πολιτισμικά τους μετανάστες. Ο Αντώνης Σαμαράς ονειρεύεται να πετάξει τα παιδιά των μεταναστών έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Μιλώντας για την επιστροφή της θανατικής ποινής η Λεπέν προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σε αντίθεση με πολιτικούς όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης που ονειρεύονται να περάσουν τη σχετική απόφαση από το Κοινοβούλιο.
Η Λεπέν ζητά αυτοχρηματοδότηση για όλους τους χώρους λατρείας, τη στιγμή που τα στελέχη της Ν.Δ. αντιδρούσαν ακόμη και στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους.
Όσο για τον πατέρα της ακροδεξιάς πολιτικού, τουλάχιστον προσπαθεί να αποφύγει τη ρετσινιά του αρνητή του Ολοκαυτώματος, σε αντίθεση με πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. που διαφήμιζαν τα βιβλία του εθνικοσοσιαλιστή Πλεύρη και αρνούνταν ότι υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά ότι η Μαρίν Λεπέν εγκατέλειψε τον ακραίο λόγο του παρελθόντος; Σε καμία περίπτωση.
Το Εθνικό Μέτωπο παραμένει ένα από τα πιο φιλοφασιστικά μορφώματα που γνώρισε η Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ερώτημα είναι πού κατατάσσεται πλέον ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό πολιτικό του περιβάλλον;