μακμπεθ

Μάκβεθ: Το άγαλμα της ελευθερίας μετά τις εκλογές

Ξημερώνει μια πολύ άσχημη ημέρα για τον πλανήτη – είτε επικρατήσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος απευθύνεται με πρωτο-φασιστικές τεχνικές επικοινωνίας στα μεσαία στρώματα λευκών ψηφοφόρων που συνθλίβονται από την κρίση, είτε η αγαπημένη της Wall Street υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η εικόνα του αγάλματος της ελευθερίας θα θυμίζει περισσότερο τον Όρσον Γουέλς, όταν υποδυόταν τον Μάκβεθ στην ομώνυμη ταινία του 1948.

Το έργο του Σέξπιρ, που περιγράφει την τραγωδία που ακολουθεί πάντοτε την μανία για την κατάληψη και διατήρηση της εξουσίας, δεν θα μπορούσε να περιγράφει καλύτερα την πορεία των δυο υποψηφίων. «Κάτι κολασμένο έρχεται προς το μέρος μας», όπως θα έλεγε και ο ήρωας του Σέξπιρ.

Για την ιστορία βέβαια να σημειώσουμε ότι ο λόγος για τον οποίο ο Όρσον Γουέλς κατέληξε να θυμίζει το άγαλμα της ελευθερίας δεν ήταν οι πολιτικές αιχμές του σκηνοθέτη προς τις ΗΠΑ αλλά ο ιδιαίτερα χαμηλός προυπολογισμός της ταινίας, που ανάγκαζε τους παραγωγούς να επιλέγουν τα ρούχα των ηθοποιών από φτηνούς ράφτες και πανέρια.

mcb-ow

Άστρα κρύψτε τη φλόγα σας. Μην αφήσετε το φως να δει τις μαύρες και βαθιές επιθυμίες μου.
Μάκβεθ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ