Παρασκευή, 20 Μαΐου στις 8 μ.μ.
ΙΛΙΟΝ plus
Κοδριγκτώνος 17, 10434 Athens, Greece

20:00/ Screening : Ludlow: Οι Έλληνες στον πόλεμο του άνθρακα

21:30/ Live: Protest Songs Session (Με συμμετοχές έκπληξη -TBA)

After/ Dj Set: MakeNoise Session

Starts at 20:00 / Είσοδος Ελεύθερη

*Στα πλαίσια της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι παρακαλούνται να φέρουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα που θα διατεθούν σε δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες / μετανάστες.

**************************************

Από τη Δύση στην Ανατολή, από το 1914 στο 2016 κι από το Κολοράντο, στην Αθήνα. Από τον πόνο του μετανάστη στα γκρεμισμένα όνειρα του ντόπιου και πάλι πίσω στην κοινή τους αγωνία για ζωή. Από τα εργοστάσια στις πλατείες, από τα κακόφημα στέκια στα γήπεδα, στις γειτονιές στους συναυλιακούς χώρους, τα μπαρ και τις αλάνες.

Η μουσική και η τέχνη πότε αποτυπώνουν την ιστορία και πότε μπλέκονται μαζί της και παίρνουν θέση γράφοντας πολλές από τις σελίδες της.

Έναν Μάη πριν δύο χρόνια ο ιστότοπος ToPeriodiko.GR έβλεπε το φώς τού διαδικτύου δανειζόμενος την εξής φράση: “Μια περίοδος κρίσης όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, είναι πολύ καλή στιγμή για να αναστοχαστούμε την Ιστορία, να εντοπίσουμε ιστορικές συνέχεις και διαδρομές. Είναι καλή στιγμή να τοποθετήσουμε τους εαυτούς μας στη μακρά ανθρώπινη ιστορία του αγώνα”.

Τώρα δύο χρόνια μετά και χωρίς αυταπάτες, “γιορτάζουμε” τα γενέθλια -μεταξύ άλλων- με μία βραδιά αφιερωμένη σε εικόνες και μουσικές “που διαμαρτύρονται”. Protest Songs και Voices For Change, Ήχοι Ανήχυχοι αλλιώς, τραγούδια για ιστορίες και ιστορίες για τραγούδια που δεν βολεύονται, δεν ησυχάζουν κάνουνε θόρυβο και σπάνε τη σιωπή.

20 Μάη στο ΙΛΙΟΝ plus, το τελευταίο MakeNoise της σεζόν

* Με προβολή του βραβευμένου νέου ντοκυμαντέρ, “Ludlow: Οι Έλληνες στον πόλεμο του Άνθρακα”, παρουσία των συντελεστών

* Με Live Set μερικών από τους συνήθεις υπόπτους, γνωστούς – αγνώστους της αγγλόφωνης -και όχι μόνο- rock, blues, jazz αθηναϊκής σκηνής

* Με Dj Set της Admin Team ToPeriodiko (Μ. Παπαμακάριος, Π. Πετρόπουλος, Α. Φράγκος κ.α.)

Είσοδος Ελεύθερη – And more TBA

Σύνθημα: “Τρέξε”
Παρασύνθημα: “Ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου”
Σκοπός: “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας”