Μαντ Μαρξ

Mad Marx: Ο ταξικός πολεμιστής

Ο Κόρεϊ Μόλερ δεν φτιάχνει κοινά κόμιξ, αλλά… υπαρξιακά. Από το 2013, όταν και ξεκίνησε την διαδικτυακή σειρά κόμικ του «Existential Comics», έχει συμπεριλάβει σε αυτό περίπου 130 φιλόσοφους.

Το site του έχει ξεπεράσει σε δημοφιλία τα περισσότερα sites περί φιλοσοφίας στο διαδίκτυο, με περίπου ένα εκατομμύριο μοναδικά views τον μήνα.

Ανάμεσα σε φιλόσοφους όπως η Σιμόν ΝτεΜπουβουάρ, ο Φρίντριχ Νίτσε και ο Μισέλ Φουκώ, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Καρλ Μαρξ.

Σε ένα από τα κόμιξ αυτά βλέπουμε το Μαρξ ως ταξικό πολεμιστή σε ένα δυστοπικό μέλλον (ή και παρόν) βγαλμένο από την γνωστή ταίνια Μαντ Μαξ.

Σε αυτόν τον κόσμο κάθε πάλια αξία όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η δημοκρατία είναι πια παρελθόν και οι λίγοι που έχουν περιουσία ζουν σαν βασιλιάδες. Εκεί οποιοσδήποτε άλλος είναι αναγκασμένος να δουλεύει για τους λίγους και πλούσιους ή να πεθάνει και, φυσικά, αν δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό, πάντα υπάρχει κάποιος να το κάνει για λιγότερα.

Οι φιλελεύθεροι τύρρανοι εκεί, είναι οι αγαπημένοι φιλόσοφοι Άυν Ραντ και Φρίντριχ Χάγιεκ και είναι έτοιμοι να δώσουν ένα… μάθημα ελέυθερης αγοράς σε όποιον δεν είναι υπάκουος.

Πάρτε μια γεύση από τον Μαντ Μαρξ και το όπλο του, την ταξική συνείδηση:

Γνωρίστε το έργο του Κόρεϊ Μόλερ εδώ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ