Λος Άντζελες: Ο στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις για μάχες σε αστικά κέντρα

Πηγή: wsws.org
Ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει αυτή την εβδομάδα, από τις 4 ως τις 9 Φεβρουαρίου, μια σειρά από ασκήσεις μάχης στην πόλη του Λος Άντζελες. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ξύπνησαν τη Δευτέρα τρομαγμένοι, καθώς δεν είχαν λάβει σχετική προειδοποίηση, από τους ήχους ελικοπτέρων που πετούσαν σε χαμηλό ύψος, πυροβολισμών και εκρήξεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, τη μέρα δηλαδή που ξεκίνησε η άσκηση, ο στρατός πληροφορούσε τους κατοίκους ότι μπορεί να ακούσουν δυνατούς ήχους, συμπεριλαμβανομένων προσομοιώσεων ήχων αεροσκαφών και όπλων. Ωστόσο, σχεδόν κανείς από τους περισσότερους από 4 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης δεν είδε αυτή την ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής ή δεν ενημερώθημε με κάποιον άλλο τρόπο η επικείμενη στρατιωτική διαδικασία, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αιτιολόγησε τη διεξαγωγή των ασκήσεων, λέγοντας ότι ο στρατός «θα βελτιώσει τις δεξιότητες των στρατιωτών στο να λειτουργούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και τοποθεσίες. Το ανάγλυφο του εδάφους και τα κέντρα εκπαίδευσης στο Λος Άντζελες δίνουν στο στρατό τη δυνατότηα να εκπαιδευτεί σε μοναδικές τοποθεσίες που προσομοιάζουν με αστικά περιβάλλοντα που μπορεί να συναντήσει στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή που να προσφερει τόσο ρεαλισμό στην άσκηση. Κάθε τοποθεσία που επιλέγεται επιτρέπει στις ομάδες ειδικών αποστολών και στα πληρώματα πτήσης να διατηρήσουν τη μέγιστη ετοιμότητα και επαγγελματισμό, να ελέγχουν τον εξοπλισμό και να τελειοποιήσουν τις τυπικές διαδικασίες ασφαλείας».

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, που συνεργάζεται με τον στρατό, γνωστοποίησε δημόσια την άσκηση την Τρίτη.

Οι κάτοικοι της γειτονιάς Λίνκολν Χάιτς μοιράστηκαν μέσω των social media βίντεο που έδειχναν ελικόπτερα του στρατού να πετούν σε χαμηλό ύψος σε σχηματισμό και χωρίς αναμμένα φώτα. Κάποιοι άλλοι περιέγραψαν ότι οι δονήσεις από τα αεροσκάφη ήταν τόσο δυνατές με αποτέλεσμα οι τοίχοι του σπιτιού τους καθώς και άλλα αντικείμενα να τρέμουν, όπως γίνεται σε περίπτωση σεισμού. Ένας κάτοικος, σε συνέντευξη του στο NBC 4, δήλωσε ότι «οι άνθρωποι έτρεχαν έξω από το μαγαζί στο οποίο βρισκόταν, καθώς αυτό κλυδωνιζόταν. Τόσο χαμηλά πετούσαν. Μία γυναίκα που δούλευε σε ένα φυλάκιο ασφαλείας έτρεξε έξω γιατί πίστεψε ότι αυτό θα γκρεμιζόταν».

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ