άγγελος συρίγος

Λογόκριναν σχόλιο του INFO-WAR για τον Α.Συρίγο και τον βασανισμό Κουφοντίνα

Νέο μπλοκάρισμα από το Facebook και τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη διαχείριση περιεχομένου για την Ελλάδα, έγινε σήμερα στον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, λόγω ανάρτησης με την οποία ασκούσε κριτική στον υφυπουργό Παιδείας Α. Συρίγο, για τη στάση του στην υπόθεση απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Το σχόλιο αφορούσε την προτροπή του υφυπουργού Παιδείας για αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας, που θα αποτελούσε βασανιστήριο σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τη Διεθνή Αμνηστία, και τη Διεθνή Ιατρική Ένωση. Το σχόλιο συνοδευόταν από παλαιότερο κείμενο το οποίο εξηγούσε γιατί η αναγκαστική σίτιση χαρακτηρίζεται ως βασανιστήριο και σε ποιες άλλες περιπτώσεις έχει εφαρμοστεί.

Η νέα λογοκρισία έρχεται έπειτα από τις χθεσινές διαγραφές αναρτήσεων και το μπλοκάρισμα των φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου και Τατιάνας Μπόλαρη, για την ανάρτηση φωτογραφιών από τη μεγάλη πορεία υποστήριξης του αιτήματος του απεργού πείνας, και τους δεκάδες περιορισμούς έκφρασης δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και απλών χρηστών το προηγούμενο διάστημα.

Ποινή στον λογαριασμό του Άρη Χατζηστεφάνου επιβλήθηκε και για αναδημοσίευση φωτογραφίας του Μάριου Λώλου από τη χθεσινή πορεία υποστήριξης.

Όπως φαίνεται η λογοκρισία του Facebook στοχεύει πλέον και αναρτήσεις που ασκούν κριτική στα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι διαχειριστές περιεχομένου καταχρώνται των Όρων της Κοινότητας, αφού η συντριπτική πλειονότητα των διαγραμμένων αναρτήσεων και των περιορισμών σε λογαριασμούς δεν γίνεται για την υποστήριξη της δράσης του Δ. Κουφοντίνα, αλλά για την υποστήριξη του νόμιμου αιτήματος της απεργίας πείνας του και για κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ