Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στην Αυστραλία

Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων και ο δράστης ήταν ο τελικός απολογισμός της ομηρείας υπαλλήλων και πελατών ενός καφέ στο Σίδνει της Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δράστης ήταν ένας Ιρανός πρόσφυγας χωρίς όμως να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε ολόκληρη τη χώρα χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη οργανωμένου σχεδίου.

Αρκετοί δρόμοι και κτίρια της πόλης εκκενώθηκαν ενώ αναβλήθηκαν δρομολόγια τρένων και αεροπλάνων. Οι αρχές απαγόρευαν σε μαθητές να εισέρχονται ή να εξέρχονται από σχολεία που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από το καφέ που κρατούνται οι όμηροι ενώ εκκένωσαν το κτίριο της όπερας.

Η έντονη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πιστεύεται ότι θα βοηθήσει την συντηρητική κυβέρνηση της χώρας να επιβάλλει ακόμη ισχυρότερους «τρομονόμους» εναντίον των πολιτών της.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγω για επίθεση τζιχαντιστών, καθώς στη βιτρίνα του καταστήματος που κρατούνται οι όμηροι εμφανίστηκε μια σημαία αραβικά γράμματα.

Όπως έγινε όμως γνωστό η σημαία δεν συνδέεται αναγκαστικά με τον ISIS, όπως αναφέρθηκε αρχικά, αλλά θα μπορούσε να έχει σχέση με οποιαδήποτε ισλαμική κοινότητα ή ακόμη και να είναι μια παραλλαγή της σημαίας της Σαουδικής Αραβίας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ