Κυκλοφόρησαν τα video που δεν ήθελε να δούμε το ισραηλινό λόμπι

Το Electronic Intifada δημοσιοποίησε τη σειρά ντοκιμαντέρ που είχε δημιουργήσει το 2016-2017 το Al Jazeera, αλλά λογοκρίθηκε και δεν δημοσιοποιήθηκε, όταν το Κατάρ -που είναι βασικός χρηματοδότης του Al Jazeera- φέρεται να δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από το ισραηλινό λόμπι.

Η σειρά video The Lobby – USA παρουσιάζει την έρευνα του Al Jazeera σχετικά με τον τρόπο δράσης του ισραηλινού λόμπι σε διεθνές επίπεδο.

Η έρευνα έγινε από ένα δημοσιογράφο με το ψευδώνυμο Tony, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους εσωτερικούς μηχανισμούς λειτουργίας του ισραηλινού λόμπι, υποδυόμενος τον φιλοϊσραηλινό εθελοντή στις ΗΠΑ.

Τα video που προέκυψαν από την έρευνα δείχνουν τις προσπάθειες του ισραηλινού λόμπι να ασκήσει επιρροή, αλλά και να παρακολουθήσει, να δυσφημίσει και να εκφοβίσει Αμερικάνους πολίτες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και ειδικά το κίνημα BDS.

Δείχνουν επίσης ότι το ισραηλινό Υπουργείο Στρατηγικών Θεμάτων συντονίζει αυτή την προσπάθεια σε συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο οργανισμών που έχουν έδρα στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και το Israel on Campus Coalition, που δρα στα πανεπιστήμια, η οργάνωση The Israel Project και το think tank Foundation for Defense of Democracies.

Στα δύο πρώτα επεισόδια ο Tony καταφέρνει να διεισδύσει στους φιλοϊσραηλινούς κύκλους και ανακαλύπτει αυτό το δίκτυο οργανισμών:


Στο τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο ο Tony ανακαλύπτει περισσότερα για τις συγκεκαλυμμένες καμπάνιες άσκησης επιρροής του Ισραήλ, δουλεύοντας για την οργάνωση The Israel Project.

Το τρίτο επεισόδιο περιλαμβάνει και τη συνέντευξη με τον Bill Mullen, καθηγητή Αμερικανικών Σπουδών στο Purdue University και ακτιβιστή του κινήματος BDS, ενώ το τέταρτο επεισόδιο παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους το Ισραήλ δρα ενάντια στο κίνημα Black Lives Matter:


inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ