Μητσοτάκης - Κάρολος

Κληρονομικώ δικαίω… άεργοι

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ή εάν η συνάντησή του με τον πρίγκηπα Κάρολο επιβλήθηκε από το διπλωματικό πρωτόκολλο, η εικόνα πάντως μάλλον δεν βοήθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτσι και ο Κάρολος βρίσκονται στη σημερινή τους θέση μόνο λόγω του επιθέτου που κουβαλάνε – ο πρώτος οφείλει τα πάντα στην μακροβιότερη πολιτική δυναστεία που καταδυναστεύει την Ελλάδα και ο δεύτερος στη βασιλική δυναστεία που καταδυναστεύει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Κάρολος κοντεύει να μας αφήσει χρόνους περιμένοντας τη μητέρα του να πεθάνει, με αποτέλεσμα να κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου διαδόχου του θρόνου στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα είναι ο μακροβιότερος heir apparent, δηλαδή ο διάδοχος ο οποίος δεν μπορεί να χάσει τη σειρά του από τη γέννηση άλλου παιδιού (σε αντίθεση δηλαδή με τον Μητσοτάκη).

Για την ακρίβεια ο Κάρολος θεωρείται διάδοχος από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952 ενώ από το 2011 κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ως τότε ο Εδουάρδος Z’ με 59 χρόνια, δύο μήνες και 13 ημέρες.

Υπολογίστε πόσες δεκαετίες χρειάζεται ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γίνει πρωθυπουργός.

God save Mitsotakis

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ