Μητσοτάκης - Κάρολος

Κληρονομικώ δικαίω… άεργοι

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ή εάν η συνάντησή του με τον πρίγκηπα Κάρολο επιβλήθηκε από το διπλωματικό πρωτόκολλο, η εικόνα πάντως μάλλον δεν βοήθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτσι και ο Κάρολος βρίσκονται στη σημερινή τους θέση μόνο λόγω του επιθέτου που κουβαλάνε – ο πρώτος οφείλει τα πάντα στην μακροβιότερη πολιτική δυναστεία που καταδυναστεύει την Ελλάδα και ο δεύτερος στη βασιλική δυναστεία που καταδυναστεύει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Κάρολος κοντεύει να μας αφήσει χρόνους περιμένοντας τη μητέρα του να πεθάνει, με αποτέλεσμα να κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου διαδόχου του θρόνου στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα είναι ο μακροβιότερος heir apparent, δηλαδή ο διάδοχος ο οποίος δεν μπορεί να χάσει τη σειρά του από τη γέννηση άλλου παιδιού (σε αντίθεση δηλαδή με τον Μητσοτάκη).

Για την ακρίβεια ο Κάρολος θεωρείται διάδοχος από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952 ενώ από το 2011 κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ως τότε ο Εδουάρδος Z’ με 59 χρόνια, δύο μήνες και 13 ημέρες.

Υπολογίστε πόσες δεκαετίες χρειάζεται ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γίνει πρωθυπουργός.

God save Mitsotakis

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ