φοιτητές ιωάννινα Ελ.Ας. αστυνομία καμπάνια στήριξης

Καμπάνια οικονομικής στήριξης στους 23 διωκόμενους φοιτητές στα Ιωάννινα

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκαν σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 και να συνδέσουν τα αιτήματά της με τα σύγχρονα αιτήματα των ημερών μας, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι φοιτητές ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα έξι τραυματίες, 30 προσαγωγές και 23 συλλήψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, με τα συνολικά πρόστιμα να ανέρχονται στο ύψος των 20.700€. Μόνο όπλο των φοιτητών απέναντι στη βία και την καταστολή, είναι η δημοσιοποίηση, η οικονομική, νομική, πολιτική και ηθική στήριξή τους, μέσα από Συλλόγους, Σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις του κινήματος.

Για τον λόγο αυτόν έχει συσταθεί από την Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών στα Ιωάννινα μία καμπάνια οικονομικής στήριξης, όπου η κατάθεση ακόμα και ενός Ευρώ μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Έχει επίσης εκδοθεί κείμενο ψηφίσματος που καλούνται να συνυπογράψουν σύλλογοι, σωματεία κ.ο.κ.

Δείτε τους συλλόγους που έχουν υπογράψει εδώ
Δείτε και κατεβάστε το κείμενο του ψηφίσματος εδώ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Υπεράσπισης:

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Διεκδικούμε – Απαιτούμε: Απόσυρση όλων των χαλκευμένων κα­τηγοριών και διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων για όλους τους αγωνιστές!

Στις 17 Νοέμβριου, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 και να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Για να προβάλλουμε ξανά το επιτακτικό αίτημα για άμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της υγείας με προσλήψεις, νέες ΜΕΘ, τεστ, άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας. Για να διεκδικήσουμε ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Πήραμε απάντηση τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ: 6 τραυματίες, 30 προσαγωγές, 23 συλλή­ψεις, κατασκευασμένες και ψεύτικες κατηγορίες, εξοντωτικά πρόστιμα (900 € έκαστος, 20.700 € συ­νολικά).

Τρομοκρατούν, ξυλοκοπούν, συλλαμβάνουν όποιον αμφισβητεί και αγωνίζεται! Η βίαιη καταστολή και αστυνομοκρατία σε όλες τις πόλεις, η χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, οι παραβιάσεις ακόμα και του Συντάγματος που βίω­σαν εργαζόμενοι και νεολαία στις 17 Νοέμβρη συνεχίστηκε στις 26/11, μέρα απεργίας και στις 6 Δεκέμβρη. Γιατί η εξαθλίωση και φτωχοποίηση που μας επιβάλλουν, συνοδεύεται με τον μαζικό εκφοβισμό των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Αλληλεγγύη στους 23, σε κάθε διαδηλωτή και αγωνιστή! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το «μαύρο» Κρά­τος Έκτακτης Ανάγκης, τα πρόστιμα, την άθλια προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», επιχειρεί να φιμώσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία. Θέλει να μας κλειδώσει στα σπίτια, τρομοκρατημένους, για να μην αντιδράσουμε ενάντια στις εγκληματικές νεοφιλελεύθερες – ταξικές πολιτικές τους. Δεν θα περάσουν! Το όπλο μας ενάντια στην καταστολή και τρομοκρατία είναι η αλληλεγγύη: η δημοσιοποίηση, η οικονομική, νομική, πολιτική και ηθική στήριξη όλων των διωκόμενων αγωνιστών, μέσα από Συλλόγους, Σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις του κινήματος. Γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, για την οργάνωση της νομικής βοήθειας και τη συλλογική κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων φοιτητών, για την ακύρωση των εξοντωτικών προστίμων. Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, σωματεία και συλλόγους, κόμματα και οργανώσεις, κάθε πολίτη που θέλει να συμβάλλει έμπρακτα στην υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, να στηρίξουν αυτό τον αγώνα μας.

Κατάθεση χρημάτων για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των 23 διωκόμενων:

ΕΘΝΙΚΗ: GR5101103590000035929627723
Δικαιούχος: FoititikosSyllogosPanepistimiakonKatoikionIoanninon
Swift (bic): ETHNGRAA

Ακόμη και 1€ είναι σημαντικό!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

https://epitropi-23.blogspot.com/p/23.html

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ