Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα» οργανώνεται ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος καλλιτεχνικό εργαστήρι για την παράσταση «των λαών ανεξήγητη υπομονή», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11.00π.μ., στις «Μορφές Έκφρασης» (Αλκμήνης 13, Αθήνα).

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Andreas R. Bartsch, σκηνοθέτης-εικαστικός, και ο Jörg Mischke, μουσικός διευθυντής και πιανίστας, θα επεξεργαστούν με τους συμμετέχοντες θεωρητικά και πρακτικά το καλλιτεχνικό πρόσωπο της κοινωνικής δράσης.

Με αφορμή την συνεργασία τους στην μουσικο-θεατρική παράσταση με το σύνθημα «των λαών ανεξήγητη υπομονή», που παρουσιάζεται στις 12/2 στο Gazarte, συνδυάζουν δυο αριστουργηματικά document theater κείμενα, τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» του Brecht, το οποίο μελοποιήθηκε από το στενό συνεργάτη του Hanns Eisler. Η αναζήτηση τους ακολουθεί τα χνάρια των δυο δημιουργών ανοίγοντας, ωστόσο, ένα προσωπικό μονοπάτι σκηνοθετικής και μουσικής προσέγγισης.

O Bertolt Brecht και o Hanns Eisler ασχολήθηκαν τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και στην πράξη της δουλειάς τους, με το καλλιτεχνικό πρόσωπο της κοινωνικής δράσης. Ερωτήσεις σχετικά με την ευθύνη της τέχνης και την επίδρασής της στο κοινό ήταν και για τους δύο πολύ σημαντικές.

Το Workshop περιγράφει αυτά τα πειράματα με φόντο την ανάπτυξη της τέχνης και των μήντια του 20ου αιώνα. Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, παραδείγματα από τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και από το «Αλφαβητάρι του Πολέμου”, θα συζητηθούν οι διαφορετικές δυνατότητες για το σχεδιασμό της παράστασης και οι προσωπικές ιδέες των συμμετεχόντων.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11.00π.μ.
Από τους Andreas R. Bartsch και Jörg Mischke
– Με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά
Απευθύνεται σε καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής.
Χωρίς κόστος συμμετοχής – Aπαραίτητη η κράτηση θέσης
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω email: [email protected] και στο τηλέφωνο 2107298930