η πυρκαγιά του Kincade προήλθε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της PG&E που έπρεπε να είχε διορθωθεί από τον Απρίλιο

Καλιφόρνια: Η μεγάλη φωτιά του Kincade ξεκίνησε από γραμμή της PG&E

Νέες πυρκαγιές σαρώνουν αμπελώνες, δασικές εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές στην Καλιφόρνια, παρά τις διακοπές ρεύματος που εφαρμόζει και πάλι η ιδιωτική εταιρεία PG&E, με τη μεγαλύτερη από αυτές να είναι η φωτιά του Kincade, που συνεχίζεται για έκτη ημέρα.

Είχαμε γράψει πριν από ένα δεκαπενθήμερο για τη νέα τακτική της ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτροδότησης στην Καλιφόρνια, Pacific Gas & Electric, να πραγματοποιεί κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές της, για να αποφύγει τις ευθύνες της πρόκλησης νέων πυρκαγιών, λόγω του κακοσυντηρημένου δικτύου της.

Και το 2018, είχαμε ενημερώσει για τις ευθύνες της εταιρείας στην πρόκληση των καταστροφικών πυρκαγιών εκείνης της χρονιάς, για τις οποίες η PG&E καταδικάστηκε να πληρώσει πάνω από 30 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

O ερευνητής δημοσιογράφος Γρεγκ Πάλαστ έρχεται σήμερα να καταγγείλει ότι η Kincade Fire, που μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από 308 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και μαίνεται ως επί το πλείστον ανεξέλεγκτη, προήλθε από βραχυκύκλωμα σε γραμμή της PG&E, που η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα διορθωνόταν από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Γκρεγκ Πάλαστ είχε μιλήσει εκτενώς στον Άρη Χατζηστεφάνου και το ντοκιμαντέρ «Catastroika», για την ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος στην Καλιφόρνια και τις συνέπειες που αυτή είχε για τους καταναλωτές, αλλά και το περιβάλλον.

Έπειτα από τα τελευταία πεπραγμένα της εταιρείας, οι πολιτειακές, αλλά και οι κατά τόπον δημοτικές αρχές, σκέφτονται πλέον σοβαρά την επανάκτηση του ελέγχου της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Καλιφόρνια, καθώς η PG&E είναι υπόλογη για αναρίθμητες καμμένες εκτάσεις, ανθρώπινες απώλειες και εκρήξεις σε αγωγούς αερίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ