κακό Κυριάκος Μητσοτάκης

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε παράνομη συνάθροιση. Δείρτε τους, πρότεινε η Καθημερινή

Παράνομη είναι, σύμφωνα με την (αντισυνταγματική) απόφαση της ΕΛ.ΑΣ και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολιτικούς αρχηγούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφήσουν από ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Η πρωτοβουλία προϋποθέτει τη συνάθροιση άνω των τεσσάρων ατόμων, ενώ με τη συμμετοχή αστυνομικών και δημοσιογράφων θα μετατραπεί σε αρκετά μεγάλη συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα είναι ότι ως διοργανωτής της συνάθροισης ο Μητσοτάκης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από 3.000 έως 5.000 ευρώ – τα οποία ως γνωστόν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να του καλύψει αφού χρωστά περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Αν μάλιστα δεχθούμε και την πρόταση που κατέθεσε προς την αστυνομία η εφημερίδα της οικογένειας Αλαφούζου, να χτυπήσουν πολιτικούς αρχηγούς (συγκεκριμένα τον Γ. Βαρουφάκη) που θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο Μητσοτάκης να φύγει από την εκδήλωση δαρμένος και χρεωμένος.

 

Ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι. Αντιμέτωπος με την κατακραυγή για την κατάλυση άρθρου του συντάγματος, ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να σώσει τον υπουργό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τον οποίο πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές που ζητούν την άμεση παραίτησή του.

Με την κίνησή του όμως παρουσιάζει σε όλο της το μεγαλείο όχι μόνο τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα αλλά και τη γελοιότητα της αρχικής απόφασης. Και μπορεί εφημερίδες όπως το Πρώτο Θέμα, που λαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό από το πακέτο Πέτσα, να τον χειροκροτούν (ενώ αρχικά έκαναν λόγο για Κορωνοσυγκέντρωση), η αλήθεια όμως είναι ότι το τηλεοπτικό του μήνυμα αποτελεί την αρχή παραδοχής μιας μεγάλης πολιτικής ήττας.

Μιας ήττας που θα ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ