Κ.Λαπαβίτσας: Όσοι σήκωσαν τα βάρη των μνημονίων έχουν αφωνία (ηχητικό)

Πηγή: neakriti.gr
«Το δίλημμα «καθαρή ή μη καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, είναι πλαστό, αφού μνημονιακές πολιτικές εξυπηρετεί που σε τίποτα δεν άλλαξαν τις δομικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά την λίμνασαν ακόμη περισσότερο.

»Το παράδοξο είναι πως όσοι στη κρίση 8 χρόνων δεν υπέστησαν σχεδόν τίποτα, έχουν άποψη για την χώρα, ενώ όσοι σήκωσαν το βάρος και το πλήρωσαν με συντριβή, έχουν περιέλθει σε αφωνία, ενώ αυτοί θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο», λέει στον 98.4 και στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη ο πανεπιστημιακός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τα όποια περιθώρια είχε για την οικονομία και ετοιμάζεται για ένα προεκλογικό σχέδιο, ως σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο με την επιτήρηση και μάλιστα σκληρή στο διηνεκές», προσθέτει ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

«Το παράδοξο είναι πως όσοι στη κρίση 8 χρόνων δεν υπέστησαν σχεδόν τίποτα, έχουν άποψη για την χώρα, ενώ όσοι σήκωσαν το βάρος και το πλήρωσαν με συντριβή, έχουν περιέλθει σε αφωνία, ενώ αυτοί θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο». Ο ίδιος για τις προκλήσεις της Τουρκίας, σημείωσε ότι πρέπει να δούμε και με όρους οικονομίας την υπόθεση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απαντάει με πομφόλυγες μικρομεγαλισμού, όπως ο Υπουργός Άμυνας, αλλά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα προάσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ