Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για το γεγονός ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη βουλή φορώντας το περίφημο T-shirt των Joy Division.

Οι φιλικά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι επιτέλους κάποιος γνωρίζει από καλή μουσική. Κάποιοι λιγότερο φιλικοί συνέδεσαν την μπλούζα με την κατάθλιψη που χαρακτήριζε το συγκρότημα και (χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ) μεταδόθηκε σε όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ορισμένοι κακεντρεχείς, πάλι, υπενθύμισαν ότι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος αυτοκτόνησε αφού κατά τα φαινόμενα συχαινόταν τη ζωή του.

Εμείς με τη σειρά μας να θυμίσουμε ότι Joy Division φέρεται να ονομάζονταν οι πόρνες στα στρατόπεδα εργασίας των ναζί, οι οποίες χρησιμοποιούνταν όχι μόνο για τη σεξουαλική ικανοποίηση των Γερμανών στρατιωτών αλλά και των ρουφιάνων που συνεργάζονταν μαζί τους.

Η σχετική ιστορία, μάς έρχεται από το βιβλίο House of dolls. Ο συγγραφέας του λεγόταν Γιεχίλ Ντε Νούρ αλλά προτίμησε να το υπογράψει με το ψευδώνυμο Κα Τσέτνικ 135633 – τον κωδικό που του είχαν δώσει οι δεσμοφύλακές του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης… του Άουσβιτς.

Ακούστε το αφιέρωμα του INFOWAR στους Joy Division εδώ.