Ισραήλ αντισημιτισμός εργαλειοποίηση BDS

Ιταλοί δήμαρχοι αποσύρονται από Σύνοδο εργαλειοποίησης του αντισημιτισμού

Ο Virginio Merola, δήμαρχος της Μπολόνια και ο Leoluca Orlando, δήμαρχος του Παλέρμο, αποσύρθηκαν από διεθνή Σύνοδο Δημάρχων που σκοπό έχει την προστασία του Ισραήλ από την κριτική για τις πολιτικές παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και του διεθνούς δικαίου.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 με διακηρυγμένο σκοπό την συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη «εξάλειψη των προκαταλήψεων και του μίσους από τις πόλεις μας».

Σε αντίθεση με την σύνοδο αυτή, 14 Εβραϊκές οργανώσεις από όλο τον κόσμο δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας ότι η σύνοδος αυτή σκοπεύει να προωθήσει την ανέντιμη και δόλια «ερμηνεία» του αντισημιτισμού από την International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). Επτά από τα έντεκα παραδείγματα αντισημιτισμού του IHRA εξισώνουν με εντελώς απαράδεκτο τρόπο την κριτική στο Ισραήλ με αντι-εβραϊκό μίσος.

Εβραϊκές οργανώσεις, περιλαμβάνοντας την Jewish Voice for Peace, με 70 παραρτήματα στις ΗΠΑ, έχουν καλέσει τους δημάρχους να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή, αλλά «να μπουν μπροστά στον κοινό αγώνα εναντίον του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της Ισλαμοφοβίας».

Οι Εβραϊκές οργανώσεις αυτές σημειώνουν ότι η ερμηνεία του αντισημιτισμού που προωθεί το IHRA χρησιμοποιείται για να απαγορευτούν τοπικές πρωτοβουλίες σε πολλές κοινότητες που είναι κάθετα αντίθετες στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ. Όμως όπως ισχύει για οποιαδήποτε χώρα, «έτσι και οι ενέργειες του Ισραήλ μπορούν και πρέπει να κριτικάρονται».

Είναι γεγονός ότι με αυξανόμενο ρυθμό η ψευδής ερμηνεία του αντισημιτισμού από το IHRA εργαλειοποιείται και χρησιμοποιείται σε μια προσπάθεια να διακοπεί βίαια η αυξανόμενη επιρροή του μη-βίαιου κινήματος Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) υπέρ των Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είναι βασικός σπόνσορας της συνόδου αυτής των δημάρχων.

Πηγή: BDS Italia

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ