καθημερινή

Ισαποστασίτες όλου του κόσμου ενωθείτε

Κατακραυγή, διαβάζουμε στον ελληνικό Τύπο, επικρατεί για το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κράτησε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους ναζιστές που δολοφόνησαν μια γυναίκα και στους αντιναζιστές διαδηλωτές στη Βιρτζίνια.

Ο τίτλος βέβαια θα μπορούσε να είναι και: κατακραυγή επικράτησε στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε τη γραμμή των κυρίαρχων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία για χρόνια ταύτιζαν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής με την αριστερά.

Και δυστυχώς, ενώ στις ΗΠΑ βρέθηκαν κάποιοι να τραβήξουν το αυτί του Τραμπ, στην Ελλάδα δεν βρέθηκε μια εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη για την πολιτική ίσων αποστάσεων με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούσε την πολιτική του ναζισμού στη χώρα.

Και δυστυχώς φαίνεται ότι το κάνουν ακόμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καθημερινή: Αρχικά παρουσίασε την είδηση όπως ακριβώς την περιέγραψε και ο Τραμπ, δηλαδή τη δολοφονία σαν σύγκρουση των άκρων, και στη συνέχεια ήρθε δήθεν ειδησεογραφικά να καταγράψει την οργή απέναντι στον Τραμπ.

Ο Τραμπ βέβαια δεν μας ζήτησε να ευχαριστήσουμε τους Αμερικανούς ναζιστές γιατί μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τη βία της αριστεράς. Έχει και η κατάντια τα όρια της.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ