στοχοποίηση Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ ελευθερία του τύπου μητσοτάκης Χατζηνικολάου

IPI: Απειλή για την ελευθεροτυπία η στοχοποίηση της Ολλανδής δημοσιογράφου

«Παραβίαση της ελευθερίας του τύπου» χαρακτήρισε την επιχείρηση δυσφήμισης της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ από τα ελληνικά ΜΜΕ το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (International Press Institute – IPI).

Στην καταγραφή του περιστατικού το IPI αναφέρεται στη διαδικτυακή στοχοποίηση της Ολλανδής δημοσιογράφου. Κάνει όμως ειδική μνεία στην προσπάθεια δυσφήμισής της από «πολυάριθμα φιλοκυβερνητικά μέσα και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενων σχολίων που την κατηγορούσαν ότι ψεύδεται, πως διασπείρει προπαγάνδα και πως είναι “πράκτορας” της Τουρκίας. Άλλες αναφορές εμβάθυναν στην προσωπική της ζωή σε μία προσπάθεια να της αφαιρέσουν αξιοπιστία».

Στα αποδεικτικά του στοιχεία, το IPI συμπεριλαμβάνει ανάρτηση στο twitter του Νίκου Χατζηνικολάου και δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα».

Θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση μεταξύ 180 χωρών στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Η ΕΣΗΕΑ έχει παραμείνει, μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, απολύτως σιωπηρή απέναντι στην επίθεση κατά της Μπέουχελ, μεγάλο κομμάτι της οποίας προήλθε από μέλη της Ένωσης. Με τη στάση της «κλείνει το μάτι» σε άλλη μία ντροπιαστική στιγμή για την εγχώρια δημοσιογραφία.

«Η αντίδραση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel ήταν μία ευθεία προσβολή σε όλους τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ» και η «Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ».

Καλούν τις Ενώσεις «να στηρίξουν τους συναδέλφους που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να αναδείξουν τα εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος των προσφύγων κόντρα στις πιέσεις και τη λογοκρισία των αφεντικών», ενώ καταδικάζουν «την ομερτά» που επιχειρούν να επιβάλουν «η κυβέρνηση και οι βαρόνοι των ΜΜΕ».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ