Πόρτλαντ ομοσπονδιακοί πράκτορες απαγωγές

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες χωρίς διακριτικά «απάγουν» και τραυματίζουν διαδηλωτές

Η πόλη Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες θέατρο ενός τρομακτικού πειράματος από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Πάνοπλοι ομοσπονδιακοί πράκτορες, χωρίς διακριτικά που να δηλώνουν σε ποια υπηρεσία ανήκουν, περιπολούν στους δρόμους της πόλης αντιμετωπίζοντας τους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter με υπέρμετρη βία, αλλά και συλλαμβάνοντας όσους αποκόπτονται από τον κύριο όγκο των διαδηλώσεων με μεθόδους που θυμίζουν απαγωγή.

Οι δράσεις αυτές, που φαίνεται να μην έχουν λάβει τη ρητή άδεια των τοπικών αρχών για τη διεξαγωγή τους, γίνονται από μία σειρά ομοσπονδιακών υπηρεσιών, υπό την ηγεσία της Homeland Security, της υπηρεσίας που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό των ΗΠΑ έπειτα από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους — και η οποία έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει τη νόμιμη οδό στη δράση της.

Το περασμένο Σάββατο, διαδηλωτής χτυπήθηκε στο κεφάλι με βολή αγνώστου αντικειμένου, και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία.

Έκτοτε, και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τη δράση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στην πόλη του Πόρτλαντ, οι πάνοπλοι πράκτορες περιπολούν στην πόλη με νοικιασμένα οχήματα χωρίς διακριτικά, συλλαμβάνοντας μεμονωμένους διαδηλωτές χωρίς τη δέουσα διαδικασία, σαν να επρόκειτο για κοινούς απαγωγείς.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, Τεντ Γουίλερ, έχει ζητήσει την αποχώρηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από την πόλη, χωρίς όμως να έχει την εξουσία να τις απομακρύνει.

Η δράση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στο Πόρτλαντ, δείχνει να είναι ένα πείραμα για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλωτές του Black Lives Matter και στις υπόλοιπες ΗΠΑ, με διαδικασίες που δεν υπακούν στη νόμιμη οδό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ