Τζάρεντ Κούσνερ γαμπρός Τραμπ εξώσεις κορονοϊός

ΗΠΑ: Ο γαμπρός του Τραμπ στέλνει εξώσεις σε ενοίκους εν μέσω πανδημίας

Η εταιρεία ακινήτων της οικογένειας του γαμπρού του προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, που έχει στην ιδιοκτησία της χιλιάδες συγκροτήματα διαμερισμάτων, συνεχίζει εν μέσω πανδημίας να καταδιώκει τους ενοίκους της με ειδοποιήσεις για είσπραξη χρεών και επιθετικές πρακτικές εξώσεων.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του περιοδικού the Intercept, τουλάχιστον 15 ένοικοι διαμερισμάτων στις πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και του Μέριλαντ δέχτηκαν μηνύσεις από την εταιρεία των Κούσνερ, αφότου οι δύο πολιτείες εισήλθαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήτες των δύο πολιτειών έχουν ζητήσει αναστολή όλων των εξώσεων και τα δικαστήρια είναι κλειστά, οι εταιρείες μπορούν ακόμα να καταθέτουν μηνυτήριες αναφορές για έξωση.

Σε συνδυασμό με γράμματα, τηλεφωνήματα και άλλες μεθόδους που απειλούν με πρόστιμα τους ενοίκους στο εγγύς μέλλον, οι πρακτικές εταιρειών όπως αυτή της οικογένειας Κούσνερ δημιουργούν δυσβάσταχτο άγχος στους ενοίκους, που μπορεί να είναι ανάμεσα στα εκατομμύρια Αμερικανών που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, που έχει τοποθετηθεί από τον πεθερό του ως σύμβουλος του Λευκού Οίκου, έχει θεωρητικά αποστασιοποιηθεί από τις δραστηριότητες των εταιρειών της οικογένειάς του. Όμως συνεχίζει να λαμβάνει εκατομμύρια από τις εισπράξεις ενοικίων, καθώς δεν έχει παραιτηθεί από την ιδιοκτησία τους.

Η έλλειψη ικανοτήτων του έχει γίνει εμφανής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η υπόσχεσή του για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου κέντρων όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό από τα αυτοκίνητά τους, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο Κούσνερ επίσης ανέθεσε στον αδερφό του Τζόσουα τη δημιουργία ενός ιστότοπου για τη διαχείριση των κρουσμάτων του κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάτι που αποτέλεσε δημόσια υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ. Το σχέδιο όμως ακυρώθηκε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ