Σέντνερ ιδιωτικό σχολείο αντιεμβολιαστές
Το ζεύγος Ντέιβιντ και Λέιλα Σέντνερ, ιδιοκτήτες της Ακαδημίας Σέντνερ, σχολείου που απαγορεύει τον εμβολιασμό του προσωπικού του κατά της CoViD-19.

ΗΠΑ: Ιδιωτικό σχολείο απαγορεύει στους καθηγητές του να εμβολιαστούν

Ένα ιδιωτικό σχολείο στο Μαϊάμι της πολιτείας Φλόριντα στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις με την απόφασή του να μην επιτρέψει τον εμβολιασμό του προσωπικού του, επικαλούμενο ανυπόστατες θεωρίες για «κίνδυνο προς τους μαθητές από την επαφή με εμβολιασμένα άτομα».

Οι ακροδεξιοί ιδιοκτήτες του, το ζεύγος Ντέιβιντ και Λέιλα Σέντνερ, έχουν χρηματοδοτήσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, την εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ και, με μικρότερα ποσά, τοπικούς Δημοκρατικούς υποψήφιους. Έχουν προωθήσει επανειλημμένα αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας από τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πλέον απαγορεύουν στο προσωπικό του σχολείου τους να εμβολιαστεί, επικαλούμενοι γελοίες θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλια είναι μεταδοτικά από εμβολιασμένα σε μη εμβολιασμένα άτομα και επηρεάζουν τα αναπαραγωγικά συστήματα μη εμβολιασμένων γυναικών.

Η Ακαδημία Σέντνερ, στην οποία τα ετήσια δίδακτρα ξεκινούν από τα περίπου 15.000 δολάρια για παιδιά νηπιαγωγείου και φτάνουν μέχρι τα 30.000 δολάρια για μαθητές 13-15 ετών, διαφημίζει στην ιστοσελίδα της πως προσφέρει «ιατρική ελευθερία από τα υποχρεωτικά εμβόλια».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το σχολείο προσκάλεσε τον διαβόητο αντιεμβολιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ για να δώσει ομιλία στους μαθητές, ενώ τον Απρίλιο φιλοξένησε μέσω τηλεδιάσκεψης τον Δρ. Λόρενς Παλέβσκι, έναν παιδίατρο από τη Νέα Υόρκη διάσημο στους αντιεμβολιαστικούς κύκλους, που έχει προωθήσει ανυπόστατες θεωρίες περί των εμβολίων κατά της CoViD-19, όπως ότι δήθεν περιέχουν αργίλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, σε επιστολή της προς το προσωπικό του σχολείου, η Λέιλα Σέντνερ έγραψε πως «έχουν αναδυθεί αναφορές πρόσφατα ότι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι επηρεάζονται αρνητικά από την αλληλεπίδραση με εμβολιασμένους ανθρώπους» και πως «υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γυναίκες με επηρεασμένους έμμηνους κύκλους έπειτα από χρόνο που πέρασαν με εμβολιασμένο άτομο». Αμφότεροι ισχυρισμοί είναι απολύτως ανυπόστατοι.

Στην επιστολή της, η Σέντνερ έδινε τρεις επιλογές στο προσωπικό του σχολείου:
α) Να ενημερώσουν το σχολείο αν έχουν ήδη εμβολιαστεί, ώστε να κρατηθούν σε απόσταση από τους μαθητές,
β) Να ενημερώσουν το σχολείο αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, διότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πρόσφατα εμβολιασμένους ανθρώπους να βρίσκονται κοντά στους μαθητές μας μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες», και
γ) Να περιμένουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για να εμβολιαστούν.

Στους καθηγητές που θα έκαναν το εμβόλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνέχιζε η επιστολή, δεν θα επιτρεπόταν να επιστρέψουν με τη νέα σχολική χρονιά μέχρι να ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, και τότε «μονάχα εάν η θέση παραμένει διαθέσιμη». Η Ακαδημία έτσι ουσιαστικά απαγόρευε στους καθηγητές της να κάνουν το εμβόλιο, εάν επιθυμούσαν να παραμείνουν εργαζόμενοι.

Τις ίδιες ανυπόστατες θεωρίες περί μεταδοτικότητας των εμβολίων και επηρεασμού των αναπαραγωγικών συστημάτων μη εμβολιασμένων ατόμων επανέλαβε η Σέντνερ και σε επιστολή της προς τους γονείς των μαθητών την περασμένη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η μη κερδοσκοπική οργάνωση United Teachers of Dade, που εκπροσωπεί εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην περιοχή, σημείωνε τα εξής: «Είμαστε τρομοκρατημένοι από τις μη ασφαλείς συνθήκες και τις παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας που υπομένουν συνάδελφοί μας σε σχολεία όπως αυτό, λόγω της έλλειψης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και συμβατικών δικαιωμάτων».

Με πληροφορίες από: NY Times, BBC, CBS Miami

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ