φάρμακα εκτελέσεις ΗΠΑ κορονοϊός

ΗΠΑ: Φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε εκτελέσεις μπορούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορονοϊό

Τα ηρεμιστικά και παραλυτικά φάρμακα που χρησιμοποιούν ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ για την εκτέλεση θανατοποινιτών, μπορούν να σώσουν ζωές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας.

Αυτό επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τις σωφρονιστικές αρχές των πολιτειών που εφαρμόζουν την θανατική ποινή, επτά ακαδημαϊκοί του ιατρικού και φαρμακευτικού κλάδου.

Με την επιστολή τους ζητούν από τις πολιτείες να διαθέσουν τυχόν αποθέματα τέτοιων ουσιών, καθώς οι περισσότερες βρίσκονται σε έλλειψη στα νοσοκομεία.

Είναι άγνωστο πόσες από τις πολιτείες διαθέτουν τέτοια αποθέματα, όμως 19 από τις 28 πολιτείες που εφαρμόζουν ακόμα τη θανατική ποινή, την εφαρμόζουν με μεθόδους όπου απαιτούνται ηρεμιστικά και παραλυτικά φάρμακα.

Ο Τζόελ Ζίβοτ, εκ των υπογραφόντων την επιστολή και καθηγητής αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο Έμορυ, που έχει υπό τη φροντίδα του ασθενείς της CoViD-19 στην εντατική, δήλωσε: «Κανένα από αυτά τα φάρμακα δεν σχεδιάστηκε για εκτελέσεις. Η συγκέντρωση φαρμάκων προοριζόμενων για το σώσιμο ζωών για να σκοτωθούν άνθρωποι δεν ήταν ποτέ αποδεκτή, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα που στην κυριολεξία βλάπτει το κοινό ενώπιον της κρίσης του κορονοϊού».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ