τάγμα αζόφ ουκρανία

ΗΠΑ: Εξοπλίζουν τους ναζί στην Ουκρανία ενώ αποκλείουν τη Βενεζουέλα

Την πλήρη εικόνα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής αποκαλύπτουν δυο ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα: Σύμφωνα με την Wall Street Journal το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αντι-αρματικών πυραύλων στην Ουκρανία ενώ παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στη Βενεζουέλα επιβάλλοντας κυρώσεις στον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.

Στόχος του Πενταγώνου είναι να ενισχυθούν ακόμη και με αντι-αρματικούς πυραύλους οι ουκρανικές μονάδες που μάχονται τις φιλορωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι στις ουκρανικές δυνάμεις έχει ενταχθεί και το νεοναζιστικό τάγμα του Αζόφ που έχει κατηγορηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCR) για εγκλήματα πολέμου, όπως μαζική λεηλασία, χρήση βασανιστηρίων, ξυλοδαρμούς αμάχων, απαγωγές δημοσιογράφων, ηλεκτροπληξία και εικονικούς πνιγμούς.

Στο παρελθόν η βουλή των αντιπροσώπων ΗΠΑ είχε μπλοκάρει την εκπαίδευση του τάγματος του Αζόφ, από το Πεντάγωνο, λόγω του νεοναζιστικού του χαρακτήρα. Η απαγόρευση όμως τερματίστηκε όταν το τάγμα εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με τη μορφή της εθνοφρουράς.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολας Μαδούρο, ύστερα από τις αιματηρές επιθέσεις που πραγματοποίησε η δεξιά αντιπολίτευση κατά τη διενέργεια των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άτομα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο διευθυντής της CIA είχε αναφερθεί σε επαφές που είχε με το Μεξικό και την Κολομβία με αντικείμενο την απομάκρυνση του προέδρου της Βενεζουέλας από την εξουσία.

Αν μη τι άλλο η αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει, βάθος, συνέχεια και συνοχή σε ολόκληρη τον πλανήτη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ