πάστορας Τόνι Σπελλ εκκλησία επίδομα κορονοϊός

ΗΠΑ: Εκκλησία ζητά από τους πιστούς το επίδομα του κορονοϊού

Ο πάστορας Τόνι Σπελλ, της εκκλησίας Life Tabernacle Church στην πολιτεία της Λουιζιάνα δέχθηκε τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου του CNN Βίκτορ Μπλάκγουελ την περασμένη Κυριακή, καθώς όχι μόνο ναυλώνει λεωφορεία για να μεταφέρει το ποίμνιό του στην εκκλησία του, αλλά τους ζητά να της δωρίσουν τις επιταγές στήριξης των 1200 δολαρίων που έχουν λάβει από την κυβέρνηση.

Ο πάστορας έχει ήδη από τα τέλη Μαρτίου πλημμεληματική δίωξη για τις αθρόες συγκεντρώσεις πιστών που διοργανώνει, τις οποίες όμως δεν έχει σταματήσει στιγμή. Το ποίμνιό του έχει ήδη τουλάχιστον έναν νεκρό από την CoViD-19 (κάτι που ο πάστορας επιχειρεί να διαψεύσει), ενώ και ο δικηγόρος της εκκλησίας του έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Το επιχείρημα που αντιτείνει ο πάστορας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τα λεωφορεία που ναυλώνει, είναι πως το ποίμνιό του αποτελείται από φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ για να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες από το σπίτι τους, και δεν έχουν ούτε αμάξια για να μεταβούν στην εκκλησία με κάποια σχετική ασφάλεια.

Ταυτόχρονα όμως, ο πάστορας Σπελλ έχει ζητήσει με βίντεο από τους ίδιους, φτωχούς όπως τους έχει αποκαλέσει, πιστούς να δωρίσουν στην εκκλησία του τις επιταγές ενίσχυσης 1200 δολαρίων που έχουν λάβει από το αμερικανικό κράτος.

Όταν ο δημοσιογράφος του CNN του επισημαίνει την ασυνέχεια των επιχειρημάτων του, ο πάστορας μιλά για μη υποχρεωτική «πρόκληση» στους πιστούς για να κάνουν τη δωρεά, ενώ λέει πως η εκκλησία του δεν έχει λάβει ενίσχυση από το κράτος και οι ιεραπόστολοί της παραμένουν απλήρωτοι.

Ο δημοσιογράφος επιμένει και δείχνοντας τα απαραίτητα έγγραφα τονίζει στον πάστορα ότι η εκκλησία του δικαιούται να λάβει κρατική ενίσχυση λόγω πανδημίας, για να λάβει την απάντηση «Δεν θέλουμε να τη λάβουμε».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ