αστυνομική βαναυσότητα ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτυπούν ηλικιωμένο και τον αφήνουν να αιμορραγεί (video)

Καθημερινά είναι πλέον στις ΗΠΑ τα περιστατικά εκδικητικής αστυνομικής βαναυσότητας ακόμη και εναντίον πολιτών οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε μαχητικές κινητοποιήσεις ή τυχαίνει να περνούν από σημεία όπου συγκεντρώνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μέλη της αστυνομίας στο Μπάφαλο της πολιτείας τη Νέας Υόρκης χτύπησαν ηλικιωμένο άντρα ο οποίος προσπαθούσε να τους μιλήσει.

«Γιατί στο διάολο περπατάς προς το μέρος μου», ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός ενώ, όταν πλέον ο ηλικιωμένος βρίσκεται στο έδαφος, ένας άλλος εμποδίζει συνάδελφό του να τον πλησιάσει.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται να συνοδεύονται και από άντρα με στρατιωτική στολή καμουφλάζ που κρατά εκτοξευτήρα πλαστικών σφαιρών ή χημικών. Αυτός είναι ο πρώτος που θα προσεγγίσει τον ηλικιωμένο για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Λίγες ώρες νωρίτερα αστυνομικοί στην ίδια πόλη είχαν ακολουθήσει τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική να γονατίζουν σαν φόρο τιμής προς τον άγρια δολοφονημένο Τζορτζ Φλόιντ.

Σε άλλο περιστατικό, αστυνομικοί του Ντένβερ πνίγουν στα δακρυγόνα το αυτοκίνητο ενός αφροαμερικανού πολίτη παρά το γεγονός ότι αυτός τους φωνάζει να σταματήσουν γιατί στο όχημα βρίσκεται η έγκυος γυναίκα του.

Στην Καλιφόρνια αύρα της αστυνομίας απειλούσε ότι θα πατήσει πολίτη που εμπόδιζε τη διέλευσή της. «Αν δεν κουνηθείς θα πεθάνεις», ακούγεται από τα μεγάφωνα του οχήματος.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται συνεχώς οι επιθέσει της αστυνομίας εναντίον δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από ενώσεις Τύπου σε όλο τον κόσμο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ